Умань - подорож в минуле і майбутнє.

img

Клуб мандрівників

Умань - подорож в минуле і майбутнє.

«Добра, ласкава Умань.
Хмари в небі - мов сива шаль.
Я люблю у Софіївці думать,
Із минулого знявши вуаль... »


В.А. Симоненко      

 

2 травня нашою організацією була здійснена подорож до Умані групи з 15 дітей-вихованців дитячих будинків сімейного типу та прийомних дітей.

Умань по праву вважається столицею паркового мистецтва, бо саме там знаходиться знаменитий Національний дендрологічний парк «Софіївка».

Приїхавши до парку, ми затамували подих у передчутті побачити одне з семи чудес України. Екскурсовод розповів нам про історію створення «Софіївського парку», про прекрасне й високе почуття кохання польського магната С. Щ. Потоцького і його дружини красуні-гречанки Софії, на честь якої був створений цей парк.

Гармонійне поєднання води, каменю і пишної зелені дивує і заворожує. Отримуєш дійсно естетичне задоволення і незабутні враження від навколишньої краси.

Майже всюди водоспади і водоспадики, фонтани із золотими рибками, річечки з гарними містками через них. І все це оповите історією, старовинними легендами.

Ми змогли не тільки погуляти по парку, а ще й покататися на човні підземною річкою. Це відчуття, які неможливо передати.

На вершині найвищого водоспаду відкрилося ще одне чарівне видовище. Весь парк, як на долоні. Гуляти по парку, дихати свіжим повітрям і насолоджуватися прекрасними ландшафтами хотілося ще і ще...
Дякуємо директору Національного дендрологічного парку «Софіївка» Косенко І.С.



Проект «Клуб мандрівників»
www.deti.dp.ua

Залиште свій коментар