Літні канікули як одна мить

img

Клуб мандрівників

Літні канікули як одна мить

З 5 по 9 серпня діти дитячого будинку сімейного типу Дмитрякової побували у Львові та Києві. У Львові малеча жила в невеликому затишному хостелі «Na Teatralniy» недалеко від центральної площі Ринок. Три доби львівського життя пролетіли як одна мить. Діти відвідали аптекарський і поштовий музей, музей коштовностей, військовий музей «Арсенал», Дім легенд, а також комплекс Вірменського Собору, побували в кафедральному католицькому костелі. Дітлахи побували на Личаківському кладовищі, де змогли побачити могили видатних людей. Особливо їх вразила могила Івана Франка.

Купу позитивних емоцій викликала екскурсія по «Шевченківському гаю» - це музей під відкритим небом, розташований на території в 50 га, де зібрані старі українські хати, млини, храми з усієї Західної України. Особливо всім подобалося просто гуляти до глибокої ночі площею Ринок, бігати навколо Ратуші і спостерігати за вогнями нічного Львова.

Але найбільше вразила Львівська майстерня шоколаду. Малявки заглянули не тільки в магазин, перед ними відкрилися лаштунки: перед очима постав цілий шоколадний цех, дітям не лише розповіли що, як і де, а й надали можливість спробувати свої сили на майстер- класі. На півтори години кожен став шоколадних справ майстром і пішов з майстерні з авторськими, зробленими власними руками шоколадними цукерками. До того ж, майстерність дітлахів була підтверджена іменними сертифікатами.



 

Один день у Києві теж пролетів як мить. З ранку діти побували в Києво-Печерській Лаврі, де змогли не тільки побачити міць і велич головної духовної святині України, а й помолитися за себе і своїх рідних у ближніх і дальніх печерах Лаври. Богослужіння в Успенському Лаврському Соборі нікого не може залишити байдужим. Також діти відвідали Трапезний храм. Їм сподобалися невеликі екскурсії по майстернях художників і іконописців, що розташувалися за Трапезним храмом, і музей мініатюр з вражаючими творами генія мініатюри. На могилі Столипіна малюки дізналися про життєвий шлях і трагічної смерті цієї великої людини.

Ну, а на закінчення насиченого дня від нашого постійного київського мецената Альберта Б. малеча отримала несподіваний подарунок - похід в аквапарк в «Дрім- Таун».

Вночі нікого не можна було розбудити навіть гарматою, а спогадів про цю поїздку вистачить ще надовго.

Від усього серця дякуємо всіх тих, хто допоміг в організації та реалізації подорожі: компанію «Імпульс», хостел «Na Teatralni» і особисто Лесю, Львівську майстерню шоколаду, компанію Макдональдс і Альберта Б.

 


З усіх питань звертайтеся

Бут Карина

+38 098-400-37-84 , ( 056 ) 789-06-60

Проект «Клуб мандрівників»

but@deti.dp.ua

www.pomogaem.com.ua

Залиште свій коментар