Тренінг по максимуму: як брати участь з користю

img

Підтримка родини

Тренінг по максимуму: як брати участь з користю

Завдяки підтримці фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» ДОБО«Сяйво веселки» проводить тренінги на найважливіші та животрепетні теми для прийомних батьків, а з вересня 2013 року - і для дітей та підлітків. Тому хочеться сказати кілька слів про те, що ж таке тренінг, і як взяти участь у ньому ефективно і з максимальною користю. І в першу чергу я пропоную торкнутися тренінгів для підлітків. Адже якщо батьки приїжджають на тренінги з мотивацією та чітким розумінням мети своєї участі, більшість підлітків опиняються на таких зустрічах трохи розгубленими, не знають, чого чекати, що буде потрібно від них самих. А перш за все, це стосується відповіді на ключові питання: чим тренінг може бути корисний саме мені?

 

Почнемо по порядку. Сама форма тренінгу вже багато що говорить про те, що саме ми - тренер та учасник - чекаємо один від одного. Слово «тренінг» означає метод активного навчання, спрямований на розвиток знань, умінь, навичок та соціальних установок. Адже і з англійської мови training перекладається не просто як навчання, а як виховання, надання учаснику не тільки сухої теорії (як на лекції), а й практичного досвіду, можливості цю теорію застосувати на практиці. У цьому - ключова відмінність тренінгу від інших форм роботи з великими групами.

Відповідно, завдання тренера - забезпечити учасників невеликим інформаційним блоком «по суті» та практичними вправами й техніками, які дозволять відчути і закріпити інформацію. Також це вміння відчути групу, приділити увагу кожному його учаснику та посприяти тому, щоб кожен хлопець і кожна дівчина завершили тренінг з чимось корисним та цікавим. Тому від тренера, звичайно, потрібні відповідна кваліфікація та досвід. Це ті 50%, які вкладає тренер в результат кожного учасника.

Але ось що цікаво: чому ж тоді з одних і тих же тренінгів хтось йде глибоко замислений або окрилений, більш впевнений в собі та своїх силах, а хтось живе так само, як і жив: відсидів три-чотири години - і «вийшов на свободу»? Секрет у тому, що інші 50% належать самому учаснику та залежать тільки від нього.

Давайте пофантазуємо і уявімо собі, яким був самий перший тренінг. Наприклад, вождь племені навчає сина полюванню. Наш вождь може показувати які завгодно хитрі прийоми в вистежуванні та приманюванні звіра, демонструвати самі хитромудрі пастки. Але очевидно, що якщо учень не буде повторювати за ним, викладатися, пробувати вистежити, перехитрити та зловити звіра, він у кращому випадку повернеться ні з чим, так і не перетворивши поради батька у власні вміння.

 

У будь-якій справі, чим би ми не займалися, віддача прямо пропорційна нашим вкладенням. Не виняток - і участь у тренінгу. Для того щоб він пройшов максимально ефективно, важливо пам'ятати про такі правила:

 

Беріть участь активно!

 

Тренінг - це той випадок, коли, сидячи в кутку, нічого не висидиш. Не соромтеся сідати в перших рядах - за спинами товаришів ви менше побачите, дізнаєтеся та менше уваги тренера отримаєте. Звичайно, завдання ведучого - взаємодіяти з кожним учасником, пробувати залучити його в роботу групи. Але в підсумку саме найактивніші та перспективні учасники, яким «все треба», стають зірками тренінгу і отримують той самий максимум.

 

Задавайте питання!

 

Якщо щось не почули, пропустили, не встигли записати, якщо щось залишилося незрозумілим - обов'язково перепитайте та уточніть. Упустити таку інформацію - це все одно, що майже зловити рибу і в самий останній момент упустити її. Прикро, правда? Так і з інформацією. Не відсиджуйтеся та не чекайте, поки питання задасть хтось інший, - беріть все в свої руки. Адже скільки ви задасте питань - стільки отримаєте відповідей!

 

Ведіть конспект!

 

Залишивши «документальне свідчення» того, що саме ви дізналися на тренінгу, ви зможете повертатися до записів пізніше, коли пройде якийсь час. По-перше, це зміцнить сам результат вашої роботи на тренінгу. А по-друге, ви зможете поділитися своїми відкриттями з оточуючими: сім'єю та друзями.

 

Зберігайте малюнки і результати завдань!

 

З часом буде дуже цікаво подивитися, як змінилося ваше ставлення до того чи іншого питання, як змінилися ви самі. Можна повторити вправу та дізнатися про себе багато нового.

 

Спілкуйтеся з іншими учасниками!

 

Вони будуть цікаві вам своїми власними досвідом та поглядами, відмінними від ваших. Їх підтримка та думка зроблять вашу участь у тренінгу ще більш цікавою та ефективною. Діти, які переживають ті ж самі проблеми та явища в своєму житті, що й ви - тільки по-своєму! Це дуже цікаво!

 

Беріть участь в нових тренінгах!

 

Якщо ви вже брали участь у подібних заходах, то напевно помітили, що повсякденне життя з її буднями поступово стирає враження від тренінгу. А може бути, виникає потреба продовжити тему, задати нові питання, просунутися ще на крок до себе справжнього та того життя, яким хочеш жити. Для того щоб закріпити колишні результати й отримати нові важливо брати участь у тренінгах регулярно, зберігаючи зв'язок з тренером та організаторами тренінгів і тримати руку на пульсі подій, відкривати для себе нові горизонти. А ми обов'язково будемо і далі проводити найактуальніші тренінги та групи за сприяння фонду Ріната Ахметова «Розвиток України»!

 

Дитячий психолог

Марія Петрусь

www.pomogaem.com.ua

Залиште свій коментар