Дитячий будинок сімейного типу Дудник: «Хотілося подарувати дітям сім'ю»

img

Наші родини

Дитячий будинок сімейного типу Дудник: «Хотілося подарувати дітям сім'ю»

Мене звати Дудник Людмила Миколаївна, мого чоловіка Олександр Павлович. Ось уже більше тридцяти років ми разом. Наша велика і дружна родина проживає в місті Синельниково Дніпропетровської області. У нас троє своїх дітей - Роман, Євген і Анна. Роман вже має свою сім'ю і дитину. Євген навчається у Дніпропетровському хіміко-технологічному університеті, Ганна - в 10 класі і мріє стати сімейним лікарем.

Дуже хотілося подарувати радість родинного тепла і затишку дітям, яким необхідна батьківська турбота, любов і підтримка. Шкода, що в наш час так багато дітей залишається без батьків. У липні 2012 року ми створили дитячий будинок сімейного типу. У нашу сім'ю влилися ще шестеро дітлахів: Ольга, Тетяна, Олена, Юлія, Ілля та Владислав. Були труднощі спочатку, але ми їх разом подолали, і все в нашій родині налагодилося. Оля вчиться в 4 класі, Олена і Владислав у 8 класі, Юля в п’ятому класі, Ілля - в дев’ятому. Тетяна навчається на першому курсі медичного училища. Дітидуже стараються вчитися, все підтягнули в навчанні, особливо Ілля. Кожен з них не хоче, щоб ми засмучувалися через погані оцінки. Наші дівчатка займаються рукоділлям. Юля захоплюється бісероплетінням, Оленкавишиває стрічками. Таня у вільний від навчання час займається вишивкою.

Ми вчимо дітей вести домашні справи, пояснюємо їм, як потрібно чинитиу різних життєвих ситуаціях, ділимося досвідом, намагаємося бути для них прикладом, але при цьому розуміємо, що всі вони різні, зі своїм характером, темпераментом, зі своїм життєвим досвідом, своєю долею. Хочеться кожному з них допомогти, кожного обігріти любов'ю, теплом, вислухати, дати якомога більше, щоб було легше в дорослому самостійному житті. Діти називають нас мамою і татом. Відрадно усвідомлювати, що ми для них не сторонні люди, а батьки, на яких можна покластися в будь-яку хвилину.

 


Мама-вихователь дитячого будинку сімейного типу

Людмила ДУДНИК

www.pomogaem.com.ua


Залиште свій коментар