У Дніпрі пройшов 10-й ювілейний фестиваль прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу «Різдвяні зустрічі»

img

Новини

У Дніпрі пройшов 10-й ювілейний фестиваль прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу «Різдвяні зустрічі»

Десятий ювілейний фестиваль прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу «Різдвяні зустрічі» відбувся 12 січня 2019 року в дніпровському Палаці дітей та юнацтва.

Фестиваль «Різдвяні зустрічі» щорічно збирає родини, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. В рамках фестивалю відбулося нагородження сімей в 10 номінаціях, проходили творчі майстер-класи та шоу-програма.

Мета фестивалю – відзначити успіхи й досягнення сімей, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; зміцнити в дітей-сиріт гордість за свою сім'ю; показати позитивні приклади у вихованні прийомних дітей і популяризувати усиновлення й опіку. Сім'ї з усієї області можуть зібратися разом і поспілкуватися в невимушеній атмосфері.

Фестиваль пройшов у 10-й раз. На цей раз у ньому взяли участь 70 сімей, у яких виховується понад 400 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з різних куточків Дніпропетровської області. Це близько 22% дітей з прийомних сімей дитячих будинків сімейного типу, які є в нашій області.

На святі дітей розважали клоуни волонтерської групи «Доктор клоун» і аніматори, проводилися творчі майстер-класи. Діти створювали новорічні листівки та декоровані воскові свічки. Над дітьми чаклували волонтери – майстри зачісок, аквагриму й розпису мехенді. Кожна дитина могла розповісти віршик Дідові Морозу й отримати подарунок. Ті, хто добре підготувався, забрали з собою по 2-3 подарунки. Діти й дорослі могли сфотографуватися в Фотобудці й тут же отримати новорічний знімок на пам'ять. Святкового настрою додавала чудова фотозона, люб'язно надана Палацом дітей та юнацтва.

Після ігор з аніматорами та майстер-класів традиційно пройшло нагородження 10 сімей у різних номінаціях (переможці перераховані в таблиці). Журі фестивалю, до складу якого входять досвідчені прийомні батьки та батьки-вихователі, визначили сім'ї Дніпропетровської області, які продемонстрували видатні успіхи в різних сферах за підсумками минулого року.

Сім'єю року став дитячий будинок сімейного типу Дениса Віталійовича Пишнякова й Світлани Юріївни Пишнякової з Марганця. У родині 6 хлопчиків, і всі живуть в атмосфері любові, підтримки і взаєморозуміння. Переможці у всіх 10 номінаціях відзначені дипломами та цінними призами. Подарунок і гарячі привітання передали ще одній сім'ї, яка в лютому відсвяткує свій 30-річний ювілей: дитячому будинку сімейного типу Ніни Іванівни Лискіної та Віталія Олексійовича Лискіна з Новомосковська.

Фестиваль «Різдвяні зустрічі» фінансується за рахунок благодійних пожертвувань приватних осіб і компаній. Благодійний фонд «Помагаєм» дякує всім компаням, приватним особам та волонтерам, які підтримали ювілейні «Різдвяні зустрічі 2019». Це інтернет-магазин іграшок "Toys", агентство інтернет-маркетингу «CyberShark», Українська біржа благодійності, мережа дитячих парків «Дитяча планета», мережа супермаркетів «Варус», мережа магазинів «Єва», Федерація футболу Дніпропетровської області, друкарня «LizunoffPress», туристична компанія «Вістана», агентство дитячих свят «Baby Space», івент-агентство «Смугастий слон», центр розвитку сім'ї «Семицвіт», компанія «Photoboozzz», ТМ «Знаменівка», автор шоу кубика Рубіка Олександр Іванчак та іллюзіоніст Олександр Мефісто, фотографи Лілія Селезень і Андрій Плавшуда, волонтери Університету ім. Альфреда Нобеля й дніпровської школи №39, а також їх викладач Ольгу Іллівну Крамар.

Усі фото за посиланнями:
1. Світлини Лілії Селезень

2. Світлини Андрія Плавшуди

або в нашому альбомі на Фейсбуці.

 

Переможці фестивалю
прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу
«Різдвяні зустрічі - 2019»
за підсумками 2018 року

 

Номінація

Переможець

1. «Відкриття року» - створені в 2018 році сім'ї, які за час свого існування досягли видатних успіхів у вихованні дітей.

 

Відкриття року

Дитячий будинок сімейного типу Горелікова Андрія Миколайовича, Горелікової Любові Іванівни (м. Павлоград)

В 2011 році Андрій Миколайович та Любов Іванівна стали прийомними батьками для перших двох дітей. Маючи бажання надавати підтримку дітям та дарувати їм відчуття родинного кола, батьки вирішили прийняти в сім'ю ще більше синів та дочок. I вже в січні 2018 року, на базі прийомної родини Горелікових був створений дитячий будинок сімейного типу.

Великою родина стала не відразу. Спочатку в ній виховувались шестеро дітей: Владислав, Христина, Микита, Данило, Ярослав і Єва. А у вересні були влаштовані три сестри та брат : Євгенія, Мирослав, Мілана, та Ярослава. Наймолодшій Ярославі всього лише 1 рік. Сьогодні це весела дитяча компанія.

Андрій Миколайович та Любов Іванівна мають велике бажання залишити в пам'яті дітей якомога більше позитивних та веселих моментів. Родина часто разом відвідує розважальні та ігрові майданчики, кінотеатр, цирк. Батьки-вихователі щиро вірять, що всі дитячі мрії їх вихованців здійсняться, адже у них є найголовніше це підтримка такої великої та міцної родини.

2. «Сім'я року» - номінуються сім'ї, в яких створена найкраща родинна атмосфера й умови для повноцінного розвитку дитини.

Сім’я року

Дитячий будинок сімейного типу Пишнякової Світлани Юріївни, Пишнякова Дениса Віталійовича (м. Марганець)

Вже не один рік подружжя Пишнякових приймає в тепло родинного кола дітей, які цього потребують. Спочатку вони брали дітей під опіку а на початку 2018 року створили дитячий будинок сімейного типу. Це велика та сильна чоловіча команда, 6 хлопчиків: Ярослав, Володимир, Олександр, Артур, Тимофій і Евгеній.

Задля того щоби зберегти тісний родинний зв’язок між хлопцями, які відчували себе братами, Світлана Юріївна та Денис Віталійович вирішили всиновити одного з вихованців.

Любов та повага до дітей – найголовніше для цих батьків. Коли вони спілкуються з дітьми, то в прямому й переносному сенсі «спускаються» до їхнього рівня, щоби діти відчували себе в безпеці та під захистом. Саме розуміння потреб дітей, вміння поставити себе на їх місце, цілковита відданість справі виховання створюють ту особливу затишну та комфортну атмосферу, яка панує в цій родині.

Прагнення до взаємоповаги та взаємодопомоги передається й хлопцям, які завжди готові прийти на захист іншим. Щасливі очі дітей – ось головне свідчення того, що в родині все добре.

3. «Спортивна сім'я року» - номінуються сім'ї, в яких діти займаються спортом і досягли успіхів.

 

Спортивна сім’я

Дитячий будинок сімейного типу Маркевич Ольги Олексіївни

(м. Верхньодніпровськ)

Дитячий будинок сімейного типу Маркевич Ольги Олексіївни функціонує вже 5 років. За весь період Ольга Олексіївна виховала одинАдцять дітей. Мама вважає важливою частиною повноцінного розвитку малечі здоровий спосіб життя, фізкультуру та спорт.

Сім’я вирощує на присадибній ділянці екологічно чисті овочі та фрукти, любить займатися спортом.

Діти беруть участь не тільки у шкільних змаганнях, а й у районних та обласних, і неодноразово займали призові місця. Мають кубки, дипломи та медалі.

В родині Маркевич кожен може розраховувати на підтримку іншого та готовий підставити плече допомоги.

4. «Умілі ручки» - номінуються сім'ї, в яких діти займаються різними видами декоративно-прикладного мистецтва.

 

Умілі ручки

Дитячий будинок сімейного типу Хлєбаєвої Ольги Адольфівни

(м. Кам’янське)

Ольга виховує п’ятьох дочок: Надію, Дарину, Каріну, Анастасію та Вікторію. Вся родина об’єднана спільною любов’ю до музики та рукоділля. Анастасія та Вікторія відвідують музичну школу за класом вокал, приймають активну участь у музичних конкурсах міста та області, а у вільний час дівчата разом із мамою вишивають ікони та плетуть прикраси з бісеру. Це найулюбленіше заняття для всієї родини.

Всього рік тому, на свято Миколая, діти знайшли пакет із подарунками, де був старенький станочок для плетіння бісером. Цей сюрприз заінтригував усіх домочадців. Так почалися перші спроби.

Першими виробами були браслети, потім перейшли на вишивку. Тепер уся родина живе й «дихає» цим хобі.

Попереду в сім’ї далекосяжні плани. Вони мріють освоїти нову техніку бісероплетіння за допомогою гачка, а також плетіння іграшок і фігурок.

5. «Милосердя року» - сім'ї, які надають допомогу нужденним, відгукуються на проблеми інших людей і в такому дусі виховують своїх дітей.

 

Милосердя року

Дитячий будинок сімейного типу Романенка Романа Миколайовича й Романенко Ольги Вікторівни (м. Кам’янське)

У дитячому будинку сімейного типу подружжя Романенків Ольги Вікторівни та Романа Миколайовича виховується 8 дітей: Анастасія та Георгій, Денис, Ілля, Максим та Діана, Валерія та Надія.

Роман Миколайович або батько Роман є главою єпархіального відділу «Церква й сім’я» Кам’янської єпархії.

У цій справі йому допомагає вся родина. Протягом року сім’я проводила акцію допомоги дитячому відділенню Жіночої виправної колонії №34 м. Кам’янське; до Міжнародного дня захисту дітей проводили акцію зі збору канцтоварів, іграшок та солодощів для дітей із Центру соціально-психологічної реабілітації дітей м. Кам’янське. У центральному міському парку проводили свято на честь святих Петра й Февронії, куди запросили дітей из Центру соціально психологічної реабілітації та дітей міста. Віддаючи свою турботу, любов, терпіння та працю, батьки намагаються не лише створити сімейний затишок, а й бути взірцем милосердності, формуючи світогляд дітей.

6. «Золота ліра» - номінуються сім'ї, в яких діти мають музичні або вокальні здібності.

 

 

Золота ліра

Прийомна сім’я Савченка Віталія Миколайовича й Савченко Ілони Борисівни

(м. Новомосковськ)

За неповних три роки подружжя Савченків стало багатодітною родиною, де панує атмосфера любові та взаємоповаги, щирості й відкритості.

Протягом двох років дівчата в цій родині займалися у вокальному гуртку. У вересні 2018 року вперше Олена, Олександра та Софія підготували вокальний виступ на конкурс «Мама плюс Я» та були тепло прийняті глядачами.

Ілона та Віталій намагаються максимально розкрити всі грані здібностей дівчаток. Олена, Олександра та Софія відвідували модельну студію «Аніта», де навчалися дефіле, хореографії, стилю, акторському мистецтву, художньому дизайну та азбуці моди . Брали участь у показі одягу, займалися танцями у шкільному гуртку. Олександра та Софія відвідують секцію гімнастики. Але все ж таки перевага віддається музиці: всі дівчата ходять до музичної школи.

Лише батьківська увага та турбота робить можливим такий активний розвиток творчих здібностей. Віталій та Ілона докладають усіх зусиль для того, щоби дівчатка виросли самостійними, успішними особистостями.

7. «Артистичність року» - номінуються сім'ї, в яких діти мають акторські здібності, займаються хореографією.

Артистичність року

Дитячий будинок сімейного типу Благовещенського Віктора Леонідовича

Благовещенської Альони Анатоліївни (м. Кам’янське)

Подружжя Альони та Віктора виховує сімОх дітей.

Девіз родини – «Нам із піснею жити веселіше!» В компанії рідних та друзів вони завжди співають пісень на будь-який смак, і це, безумовно, зближає їх ще більше.

Вони регулярно виступають у міських центрах творчості та палацах культури, наприклад зараз, у новорічні свята – з різдвяними колядками.

Поліна, Злата й Мілана мають чудові голоси, Злата ще й танцює хіп-хоп. Олексій співає, грає на акордеоні та синтезаторі, Женя – на ударній установці, Владик та Костя співають та грають на тамбуринах, тато співає, грає на гітарі й фортепіано, а мама в цій родині – художній керівник.

8. «IQ року» - номінуються сім'ї, в яких діти мають видатні успіхи в навчанні.

 

IQ року

Дитячий будинок сімейного типу Іванець Людмили Володимирівни 

(м. Дніпро)

Цей дитячий будинок сімейного типу відкрився в жовтні 2005 року. У 2018 році їм виповнилося вже 13 років.

У цій родині 10 випускників, а сьогодні в родині виховується семеро дітей. Інтелектуальний розвиток дітей для Людмили Володимирівни, безумовно, в пріоритеті. Всі діти двічі на тиждень додатково займаються англійською мовою, хто хоче – поглиблено вивчає улюблені предмети. Талановиті хлопчики та дівчатказ року в рік отримують губернаторські стипендії за відмінне навчання. Історичний і біологічний факультет, факультет менеджменту, педагогічне училище – вип.ускники вступають на бюджет і успішно закінчують навчальні заклади.

Їх здібності розкриваються не тільки в навчанні. Діти танцюють у зразковому спортивно-хореографічному колективі "Ніка". Багаторазово нагороджені дипломами міжнародних фестивалів.

Любов і тепло роблять цю сім'ю щасливою. Один із секретів виховання Людмили Володимирівни - це мотивація і натхнення.

9. «Господарі року» - номінуються сім'ї, успішні в сільськогосподарській діяльності.

 

Господарі року

Дитячий будинок сімейного типу Черевко Олени Олександрівни

(с. Маломихайлівка, Криничанський р-н)

В мальовничому селі Маломихайлівка, що на Криничанщині, проживає працьовита, скромна родина Черевко Олени Олександрівни. Із серпня 2009 року - це дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 12 дітей. Родина має власне велике господарство: птахів, кролів, свиней, кіз, власну пасіку та великий огород.

Любов до праці, ведення домашнього господарства, вирощування городини прививали батьки Олени Олександрівни. Вони навчили свою дитину всьому, що вміли самі: шити, вишивати, в'язати, готувати смачні страви, вести домашнє господарство. Усе це завжди супроводжувалось українською мелодійною піснею. Відтоді усю домашню роботу Олена Олександрівна виконує під спів.

Цьому ж вона вчить і своїх дітей. Вони разом із мамою ведуть домашнє господарство, годують тварин, влітку й восени дітвора випасає домашню худобу. Також родина разом вирощує городину, щоби споживати власні, екологічно чисті продукти.

У їхньому домі завжди наварено й напечено. Хто б не завітав у родину, усіх тут радо зустрічають і пригощають чаєм та печивом. Діти в родині дружні й веселі. Їхній девіз: «Не шукай, де краще, роби краще там, де живеш!»

10. «Мандрівники року» - номінуються сім'ї, які багато подорожують.

 

Мандрівники року

Прийомна сім’я Білецької Яни Володимирівни

(м. Дніпро, Новокодацький р-н)

Ця прийомна сім'я створена в листопаді 2012 року. Зараз у родині виховується двоє дітей: Вероніка та Григорій.

Діти ростуть в атмосфері любові та підтримки, поваги та турботи, розкриваючи свої здібності й таланти. Григорій займається спортом (боксом і плаванням), із задоволенням бере участь у шкільних театральних постановах. Вероніка займається аеробікою та плаванням.

Із самого початку свого існування родина багато подорожує. Є традиційні місця, де сім'я буває кожного року: Східниця, Миргород, Кирилівка. З часом географія поїздок розширюється на інші міста. А у 2018 році увага родини була прикута до рідного Дніпра. Білецькі разом з екскурсоводами подорожували рідним містом і знайомилися з культурними традиціями.

Кожна подорож додає дітям настрою знань, захоплює новими враженнями від краси рідної країни.



Залиште свій коментар