Ліки, які рятують життя

img

Новини

Ліки, які рятують життя

Лєра Стайкуца, Поліна Бобрик, Даня Дегтярьов, Ваня Некритий, Катя Нода - віднедавна на нашому сайті з'явилося багато пацієнтів онкології.
Кожен раз, коли ми вирішуємо відкрити збір на чергову дитину, якій потрібні десятки тисяч гривень на хіміотерапію та підтримуючі препарати, ми хвилюємося: а якщо сума надто велика і ми даремно обнадіяли батьків? І кожен раз ви руйнуєте наші сумніви щедрими пожертвами. Ми безмежно вдячні вам за підтримку дітей, які відчайдушно борються зі смертю!
Статут БФ «Помагаємо» забороняє нам передавати мамам в руки готівку. Замість цього ми оплачуємо рахунки клінік та реабілітаційних центрів або закуповуємо необхідні препарати за рецептом. Час показав, що цей спосіб найнадійніший.
Більшість наших підопічних онкохворих лежать в одному відділенні Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні, проходять одні й ті ж протоколи лікування й потребують одних і тих же препаратів. Наприклад, сьогодні Вінкристин потрібен Вані, а через тиждень він же потрібен Каті, але  там, де ми закуповували ліки для Вані, Вінкристину може вже не бути. І Світлана, координатор програми «Здоров'я», знову займається пошуком препарату, порівнянням цін, оплатою, доставкою.
Якби у нас був окремий фінансовий резерв на закупівлю ліків для онкології та гематології, ми б могли купити відразу багато упавок ліків там, де вони продаються за найнижчою ціною і, що дуже важливо, відразу переправити його в лікарню, щоб у разі термінової необхідності негайно надати його дитині. Ми зберегли б кошти і час: робочі години координатора програми, який може використати їх для надання допомоги ще одному підопічному, й найголовніше, дорогоцінний час маленьких пацієнтів, які часто знаходяться в дуже важкому стані і запізнення ліків на день може стати для них фатальним.
Тому ми відкриваємо новий збір: на препарати для онкологічного та гематологічного відділень ОДКБ. Препарати будуть передаватися у відділення, і ми будемо вести пильний облік того, куди й як вони витрачаються.
Ви можете пожертвувати кошти на ліки або самостійно закупити будь-які медикаменти зі списку. В останньому випадку потрібно дотримуватися дві умови: при покупці обов'язково взяти в аптеці сертифікати на препарати і строго дотримуватися умов зберігання.
Ваші вкладення в цей збір не менш важливі, ніж пожертвування на конкретного онкохворої дитини! Ці ліки рятують життя. Будь ласка, підтримайте дітей у біді!

Залиште свій коментар