Батьківський клуб у Верхньодніпровську

img

Новини / Підтримка родини / Батьківський клуб

Батьківський клуб у Верхньодніпровську

Вже стало доброю традицією зустрічатися з прийомними батьками та батьками-вихователями на виїзних засіданнях Батьківського клубу. Це дуже важливий і потрібний захід для батьків. У них є можливість зустрітися з однодумцями, колегами. А у нас є можливість допомогти їм і підтримати в непростій, але почесній справі - вихованні дітей-сиріт. Цього разу(18 березня 2015 р.) БФ «ПОМАГАЄМ» провів Батьківський клуб в м.Верхньодніпровськ.

На заході ми традиційно обговорили питання фінансування державою інтернатів та сімей, які взяли на виховання дітей-сиріт. На жаль, суспільство ще не зовсім адаптоване до такого поняття, як сімейні форми виховання, і ніяк не може відучитися рахувати гроші, які сім'я отримує від держави в якості допомоги на дитину. У той час як фінансування інтернатних закладів державою і численними спонсорами суспільством сприймається нормально. Ми сподіваємося, що скоро ситуація зміниться на краще. Сироти знайдуть люблячих батьків, а суспільство навчиться допомагати своєму ближньому і радіти його успіхам.

Другим актуальним питанням для батьків була, звичайно ж, війна: як жити в її умовах і справлятися зі стресом. Люди перебувають у постійній напрузі, особливо батьки, які взяли на себе відповідальність за життя і виховання прийомних дітей. Як подолати такий стан розповідала психолог Маріанна Лапіна: «У першу чергу постаратися перемкнути увагу на іншу тему, пов'язану з мирною діяльністю. Головне завдання - намагатися утримувати себе в стані гармонії. Чітко визначити ті зони свого життя, на які ви можете вплинути і на які вплинути не взмозі. Особливо важливо розуміти, що суперечки абсолютно не конструктивні і не додають стабільності та емоційної врівноваженості. Краще спілкуватися з близькими людьми на теми, які не менш важливі, але які залишилися поза зоною вашої уваги, - діти, хобі, мистецтво, цікаві фільми. Хороші старі комедії - відмінний інструмент для збереження свого емоційного здоров'я. Адже рано чи пізно війна закінчиться, і життя піде своєю чергою. А поки намагайтеся уберегти себе та близьких від бід і стресів».

Зустріч закінчилася на позитивній ноті. А я радію, що БФ «ПОМАГАЄМ» має можливість проводити подібні заходи для наших батьків. Адже вони їм потрібні, як повітря. Це я знаю точно.

Якщо Ви небайдужі до проблем дітей-сиріт, прийомних та багатодітних сімей, сімей у складних життєвих обставинах, а також бажаєте допомогти у розвитку українського порталу усиновлення mediapasport.com.ua, запрошуємо підтримати програму «Сім'я».Тепер пожертвувати на нашому сайті можна он-лайн.


З повагою,

керівник програми «Сім'я»,

Оксана КУЛИК

Залиште свій коментар