І знову нас зібрали вогні «Різдвяних зустрічей»

img

Новини / Заходи

І знову нас зібрали вогні «Різдвяних зустрічей»

Пам'ятайте нехитрий сюжет усіх новорічних казок? Злі персонажі намагаються вкрасти ялинку, або Снігуроньку, або Новий рік, одним словом зірвати веселе свято. Але добро перемагає зло, і Новий рік приходить до дітей. Цього року боротьба зі злими силами у вигляді невблаганних життєвих обставин для фонду «Помагаєм» втілилася в життя.

До фестивалю прийомних сімей «Різдвяні зустрічі» ми зазвичай починаємо готуватися ще у вересні. Належить визначитися з бюджетом і джерелами фінансування, підготувати сценарій та подарунки, знайти партнерів і домовитися з ними... З «Різдвяними зустрічами»-2015 було інакше. Майже до грудня ніхто не знав, чи вдасться провести свято. Потрібно було знайти меценатів та кошти з урахуванням нестримного падіння гривні.

Знайшли, вишукали, зуміли. Дякуємо за це нашим партнерам, які допомогли нам впоратися із завданням: мережа магазинів «Сільпо», дитячий музичний театр «Золотий ключик», кондитерська фабрика «АВК», підприємство «Київ-Текстиль», кінотеатр «Мультиплекс», Університет Альфреда Нобеля, середня школа № 39.

Діти розуміють, що таке «війна», їм навіть можна пояснити слово «інфляція», але від цього вони не перестануть мріяти про свято. І прийомні батьки потребують дні відпочинку і свята не менш за діток. Адже «Різдвяні зустрічі» - це не тільки майстер-класи та вистава для дітей, а ще й можливість для мам і тат поспілкуватися зі старими знайомими, з «колегами», які зрозуміють їх проблеми і скарги, порадіють їх успіхам.

Тому, хоч і з меншою кількістю запрошених, свято відбулося. Так, оренда приміщення, удвічі меншого, ніж «Оперний», коштувала в цьому році вдвічі дорожче. Так, загальний бюджет довелося урізати, але 18 січня старий добрий «Горький», як колись, зустрів дітей та батьків майстер-класами, подарунками та нагородженнями, традиційними шоу від студії «Лукомор'я» і театру «Золотий ключик».

Волонтерів, охочих розважити дітей майстер-класами, було так багато, що розміститися в театрі ледь вдалося. Прийшли всі запрошені, прийшли і ті, хто сам згадав про фестиваль, передзвонив і уточнив: «Чи будуть в цьому році «Різдвяні зустрічі?» Ми хочемо взяти участь!» Організатори невимовно вдячні тим, хто безкорисливо дарує свій час і вміння сиротам, але саме дивовижне: вони часом самі дякують нам за те, що дали можливість побути для дітей різдвяними феями та чарівниками!

Під керівництвом фей діти зосереджено вирізали листівки та скручували воскові свічки; боячись дихнути, терпляче чекали, коли на їх обличчях оживуть метелики і котики, намальовані аквагримом, а волосся заплетуть в десяток кісок. До чого ж приємно бачити цих задоволених котиків і принцес, які біжать по театру з готовими виробами до мам, зачаровано дивляться чарівну казку на сцені.

Вона обов'язково повинна бути, ця казка, навіть коли на нашу землю прийшла біда, а в серцях дорослих оселилася тривога. Дотримуватися добрих традицій - один із способів боротьби з хаосом. Хтось ставить чудові казки і проводить благодійні спектаклі. Хтось організовує фестиваль. А наші чудові прийомні батьки знаходять місце в своїх сім'ях для нових дітей. Ніна Григорівна Тутова, керівник обласної служби у справах дітей, розповіла, що бажаючих взяти сиріт у сім'ю стало ще більше: батьки не можуть залишитися байдужими до долі осиротілих діток з Донбасу.

 


И снова нас собрали огни «Рождественских встреч»

И снова нас собрали огни «Рождественских встреч»  И снова нас собрали огни «Рождественских встреч» 
И снова нас собрали огни «Рождественских встреч»  И снова нас собрали огни «Рождественских встреч»  И снова нас собрали огни «Рождественских встреч» 
И снова нас собрали огни «Рождественских встреч»  И снова нас собрали огни «Рождественских встреч»   И снова нас собрали огни «Рождественских встреч»
Докладний ФОТОЗВІТ

 


Життя триває. Дітей ніхто не залишить в біді. Але щоб прийомні сім'ї були працездатні, їм потрібна допомога. І набагато більше матеріальної - психологічна. Мами і тата дуже хвалили ефективність груп психологічної взаємопідтримки. Але бути присутнім на цих групах регулярно багато хто не міг чисто технічно: адже мешканцям сіл потрібно на цілий день залишити сім'ю і господарство, при цьому значну частину цього дня витратити на дорогу. Набагато зручніше для батьків-вихователів варіант «ми йдемо до вас» - коли команда з психолога, юриста і соціального працівника виїжджала в конкретний населений пункт, на місці розбиралася в проблемах сім'ї і пропонувала лінію подальшої поведінки. Дуже важливі для тат і мам зустрічі -тренінги, які проводяться рідше, але дуже ефективні: там і консультації, і лекції, і рольові ігри.

На жаль, поки на 2015 рік не запланована жодна така зустріч: десятки тисяч гривень, які потрібно заплатити за оренду бази, харчування, роботу фахівців, взяти нема звідки. Виїзди психолога та юриста в сім'ї теж вимагають витрат - як мінімум на бензин. Ми щосили намагаємося підтримувати прийомних батьків. Але без вашої допомоги робити це дуже важко. Будь ласка, не забувайте тих, хто дає сім'ю сиротам. Це не менш важливо, ніж адресна допомога хворим і потребуючим діткам, і набагато корисніше, ніж цукерки та подарунки для дітей у дитбудинках!

Ви можете допомогти прийомним сім'ям, перерахувавши кошти на наш розрахунковий рахунок з позначкою «Сім'я».


Завжди Ваш благодійний фонд «Помагаєм»

 

Залиште свій коментар