Десять кроків до усиновлення дитини

img

Архів анонсів

Десять кроків до усиновлення дитини

На сьогоднішній день тема сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дуже популярна та актуальна. Безумовно, найкращою зі всіх можливих на сьогодні форм сімейного влаштування є усиновлення дитини, тобто прийняття її у сім’ю на правах рідної. Тільки ця форма влаштування з усіх існуючих має наслідком втрату дитиною статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування. Усиновлення породжує між батьками (усиновлювачами) та дитиною взаємні права й обов’язки, які передбачені Сімейним кодексом України для батьків та їхніх біологічних дітей.

 

Крок 1. Якщо ви бажаєте усиновити дитину, то треба підготувати відповідний пакет документів:

- копія паспорту;

- довідка про заробітну плату за останні шість місяців або копія декларації про доходи за попередній календарний рік, засвідчена органами державної податкової служби;

- копія свідоцтва про шлюб, якщо заявники перебувають у шлюбі;

- висновок про стан здоров'я кожного заявника, складений за відповідною формою, яку необхідно взяти в службі у справах дітей за місцем проживання;

- засвідчена нотаріально письмова згода другого з подружжя на усиновлення дитини (у разі усиновлення дитини одним з подружжя), якщо інше не передбачено законодавством;

- довідка про наявність чи відсутність судимості для кожного заявника, видана органами внутрішніх справ за місцем проживання заявника;

- копія документа, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням.

 

Крок 2. Подати заяву та вище вказані документи до служби у справах дітей райдержадміністрації чи виконкому за місцем проживання.

 

Крок 3. Служба у справах дітей проводить протягом 10 робочих днів обстеження ваших житлово-побутових умов та готує висновок про вашу можливість бути усиновителями.

 

Крок 4. Протягом 10 робочих днів служба у справах дітей повинна видати вам висновок про можливість бути усиновителями та зареєструвати вас як кандидатів в усиновлювачі.

 

Крок 5. Ви ознайомлюєтесь з банком даних на дітей, які підлягають усиновленню.

 

Крок 6. Служба у справах дітей за місцем звернення видає направлення до дитячого закладу для знайомства та встановлення контакту з дитиною.

 

Крок 7. Якщо контакт з дитиною встановлено, ви подаєте заяву про бажання усиновити дитину до служби у справах дітей, на території якої перебуває дитина.

 

Крок 8. Служба у справах дітей за місцем перебування (проживання) дитини протягом 10 днів надає висновок про доцільність усиновлення саме цієї дитини.

 

Крок 9. Судове засідання про усиновлення.

 

Крок 10. Дитина стає членом вашої сім’ї.

Але для того, щоб усиновити дитину, мабуть, недостатньо знати які саме документи необхідно підготувати. Тому ми вирішили провести тренінги для кандидатів в усиновлювачі, щоб психологічно підготувати людей до цього важливого в їхньому житті кроку.

 

Тренінги для кандидатів в усиновлювачі будуть проходити за адресою: вул. Челюскіна, 8, м. Дніпропетровськ, з 21 по 25 червня поточного року з 9.00 до 18.00. Запрошуємо всіх, хто не байдужий до даної теми. Щоб зареєструватись на тренінг, необхідно заповнити заявку.


З усіх питань звертайтесь

керівник програми «Центр підтримки сім’ї»

Чупіта Оксана Володимирівна

+38 093 3459471, (056) 778 17 29,

chupita@deti.dp.ua

www.pomogaem.com.ua

 


Залиште свій коментар