З вірою і любов’ю

img

ЗМІ про фонд

З вірою і любов’ю

Дніпровська зоря, 7 жовтня, 2011 р.

 

В області функціонує 49 дитячих будинків сімейного типу та 270 прийомних сімей, у яких виховується 811 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Це у 10 разів більше в порівнянні з 2005 роком. Тільки цього року на Дніпропетровщині створено 10 дитячих будинків сімейного типу та 32 прийомні сім'ї, у які влаштовано 130 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом першого півріччя 2011 року перевірено умови утримання й виховання 3279 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах. 483 дітям надана допомога в отриманні свідоцтва про народження, пенси, аліментів, паспорту, реєстрації новонароджених.

 

День усиновлення не випадково збігається з прекрасним християнським святом Віри, Надії, Любові та їх матері Софії. Імена цих святих символізують найкращі людські риси. А саме такими чеснотами наділені небайдужі благородні українці, які змогли розділити дитячі непрості долі і прийняли у свої сім'ї дітей, що потребують уваги, турботи, тепла, ніжності і любові.

З нагоди свята голова облдержадміністрації Олександр Вілкул та голова райдержадміністрації Вадим Кобиляцький відвідали дитячий буди нок сімейного типу в селі Волоське, в якому в родині настоятеля місцевого храму отця Андрія Пінчука виховуються десятеро дітей - троє рідних та семеро дітей-вихованців. Родина Пінчуків отримала у пода­рунок пральну машину, соковитискач, а також солодощі.

- Я вдячний тим людям нашої області, які взяли в свої сім'ї дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьк­івського піклування», -сказав Олександр Вілкул, вітаючи дітей та батьків-вихователів, - адже питан­ня сирітства є складною соціальною проблемою, і ми вирішуємо її комплексно. Спільно з Фондом Ріната Ахметова «Розвиток Ук­раїни» в області реалізується проект «Родина для дитини». У його рам­ках ми поставили завдання створити умови, аби щорічно не менше 400 ви­хованців інтернатів області переходили на виховання в сім'ї.

До проекту «Родина для дитини» в рамках соціаль­ного партнерства залучені представники бізнесу й депутати місцевих рад усіх рівнів. У його рамках про­водиться комплекс заходів із надання допомоги про­блемним сім'ям, щоб вони не втратили дитину. «Ми допомагаємо дітям, які пе­ребувають в інтернатах, повернутися у свої сім'ї, а також сприяємо створен­ню дитбудинків сімейно­го типу. Особливу увагу ми приділяємо тому, щоб дітей усиновлювали і брали на виховання в першу чергу громадяни України», - наголосив губернатор.

Олександр  Вілкул підкреслив, що завдяки ефективній політиці Президента України Віктора Януковича держава ради­кально змінила своє став­лення до питання сирітства. «Президент поста­вив завдання - реалізува­ти право кожної дитини-сироти та дитини, позбав­леної батьківського, піклування, на виховання в сім'ї. І на виконання цього зав­дання Дніпропетровщина однією з перших в Україні розробила та впроваджує свій власний регіональний проект. Я запрошую всіх людей доброї волі взяти участь у цьому проекті», -сказав Олександр Вілкул.

У рамках проекту «Родина для дитини» в області реалізується соціальна програма «Депутати за благополуччя сімей», у рамках якої депутати від Партії регіонів усіх рівнів закріплені за сім'ями, що перебувають у складних життєвих обставинах, зад­ля надання своєчасної до­помоги таким родинам у вирішенні соціально-по­бутових питань та вихованні дітей. Програма має на меті вирішити проблему соціального сирітства в області та забезпечити право дитини на виховання в своїй сім'ї.

 

Віка Зоряна

Залиште свій коментар