Оволодіваємо соціальними ролями

img

Підтримка родини

Оволодіваємо соціальними ролями

7 квітня нашою організацією в рамках проекту «Співдружність» з підготовки до самостійного дорослого життя випускників інтернатних закладів було проведено тренінгове заняття на тему «Оволодіваємо соціальними ролями».

Людина щоденно взаємодіє з різними людьми і соціальними групами. Рідко буває, коли вона повністю взаємодіє тільки з членами однієї групи, наприклад сім’ї, але вона, в той же час, може бути і членом трудового колективу, громадських організацій тощо. Входячи одночасно в декілька соціальних груп, вона займає в кожній з них відповідне положення, обумовлене взаємовідносинами з іншими членами групи. Для аналізу ступеню включення індивіду в різні групи, а також положення, котрі вона займає в кожній з них, використовуються поняття соціального статусу і соціальної ролі.

Вплив соціальної ролі на розвиток особистості досить великий. Розвиток особистості сприяє її взаємодії з людьми, які відіграють цілий ряд ролей, а також її участь в максимально можливому рольовому репертуарі. Чим більше соціальних ролей здатна відобразити людина, тим більш пристосована до життя вона є. Таким чином, процес розвитку особистості часто виступає як динаміка оволодіння соціальних ролей. Всі ці питання та багато іншого ми розглядали під час нашого заняття.

 

Дорогі друзі, ми запрошуємо вас до участі в наступних тренінгових заняттях, про які буде повідомлено додатково на нашому сайті. Якщо у Вас виникнуть ідеї та побажання щодо теми занять, повідомте про них, будь-ласка. Приходьте в гості, будемо раді співпраці.

Залиште свій коментар