Доступність – необхідність

img

Доступність

Доступність – необхідність

22 квітня 2013 року представники «Сяйва веселки» відвідали Форум Благодійного фонду "Древо надії", присвячений дискримінації дітей та молоді з інвалідністю, функціональними обмеженнями та соціально-психологічній реабілітації в суспільстві.

 

На форумі були присутні правозахисники, освітяни, психологи, представники Національної експертної комісії України з питань захисту Суспільної моралі, Центру соціально–психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Дарницького району м. Києва, Департаменту української федерації карате «Карате для людей з інвалідністю», ВГО «Ефективний власник», Київського університету ім. Бориса Грінченка.

Я вперше був присутній на заході, що присвячений такій нелегкій для нашого суспільства і держави темі. На жаль, в Україні це одна з найболючіших тем. Повноцінно жити. Користуватися благами цивілізації. Отримувати послуги. А відтак – мати доступність до соціальної та громадської інфраструктури. Це дуже важливе питання для людей з інвалідністю, особливо візочників.

Я уважно слухав доповіді, у яких фахівці ділилися проблемами, досвідом та досягненнями. І хоча в цій сфері вже зроблено немало, але саме тут я замислився над тим, як багато ще треба зробити. Мене дуже вразив і надихнув виступ директора департаменту ВГО «Українська федерація карате» Токар Ярослави Василівни, яка сама являється інвалідом на візку. Вона на своєму прикладі показала, що спорт допомагає не тільки здоровій молоді покращити фізичну підготовку, але й робить дива для людей з обмеженими можливостями.

Дякуючи форуму, я збагнув і усвідомив, що сприяння інтеграції людей з обмеженими можливостями в повноцінне життя - це справа рук кожного. Тепер, дивлячись «новими» очима на наш власний проект «Особливі люди – особливі потреби», розумію необхідність його розвитку для всіх нас.

 

Ресурсно-тренінговий центр

www.pomogaem.com.ua

Залиште свій коментар