Маленькі ніжки мріють бігати доріжками!

img

Новини

Маленькі ніжки мріють бігати доріжками!

Паша сидить за сусіднім комп'ютером і дивиться мультик, поки його мама заповнює заяву. Усміхнений, відкритий, іноді визираючи з-за монітора, пускає бісики очима. Коли вони тільки зайшли до нас вофіс, я звернула увагу на невелику кульгавість, але ніколи б не подумала, що у дитини такий складний і рідкісний діагноз.

 

Ось, що розповіла нам мама: «У мене народилася дитина з патологією стоп. З народження ми спостерігаємо у хірурга-ортопеда, а з місяця проходимо курс масажів, сольові ванни, гіпсові пов'язки. Спостерігається також у лікаря з обласної дитячої клінічної лікарні, на Космічній. Коли синочку виповнився рік, почав носити ортопедичне взуття, хоча і це не дало відчутнихполіпшень. З часом, нам запропонували зробити операцію в Дніпропетровську. Після огляду лікарі розвели руками, так як виправити таку складну патологію були не в силах».

Йшов час, але мама і син не впадалиу відчай, і продовжували шукати вихід. Трохи пізніше, за рекомендацією знайомих, вони потрапили на консультацію в Московську клініку до В.Г. Процко. А 14 вересня 2011 року вже відбулася перша операція на лівій ніжці, після чого дитина перебувала два місяці в гіпсі і три місяці зі спицями. 14 грудня 2011 була зроблена друга операція, тільки тепер на правій ніжці, і знову повторилася та ж процедура. Але на цьому не можна зупинятися.

Зараз Паша не може повністю наступати на праву ногу, ходить тільки на її зовнішньому ребрі. І на початку березня хлопчикові необхідні ще дві термінові операції в клініці ФГБУЗ ЦДКБ ФМБА Росії.

Ми звертаємося до всіх небайдужих людей! Допоможіть цьому чудовому малюкові зібрати 50 510 руб. (це близько 19 000 грн.)На операцію в Москві! Здійсніть його мрію - зробити повноцінні, впевнені кроки своїми ніжками! Ваші пожертви можна перерахувати на наші розрахункові рахунки з позначкою для «Костенко Павла».

 


З усіх питань звертайтеся

+380 99-93-77-558, (056) 732-48-07,

osipova@deti.dp.ua

керівник програми «Здорова дитина»

Анастасія Савицька

Проект «Хочу жити!»

Залиште свій коментар