Семінар-тренінг «Я – волонтер» очима учасників

img

Новини

Семінар-тренінг «Я – волонтер» очима учасників

Коли я крокую незнайомими вулицями міста чужої країни за сотні тисяч кілометрів від дому й раптово чую рідну мову, моє серце починає битися частіше, а очі «перебирають» обличчя людей в пошуках «винуватця». Чудово, коли після зустрічі вдається трошки поспілкуватися! А якщо земляк виявиться ще й цікавим співбесідником, однодумцем в чомусь, на душі стає тепліше й радісніше. Я називаю такі зустрічі маленьким дивом…

Подібна радість народжується в моєму серці, коли я знайомлюсь з новими волонтерами, коли я бачу результат чудово налагодженої роботи новоствореної команди, коли я спостерігаю негаснучий вогник в очах і живий ентузіазм вже досвідченого волонтера.

Та хто ж такий волонтер? Як їм стати й залишатися? Відповіді на ці питання ми й намагалися здобути з учасниками семінару-тренінгу 2 липня…

«Волонтер – це людина з відкритим серцем, готовністю бути там, де потрібна допомога, це людина, мрії якої більші за будь-які перешкоди, це людина, яка дарує надію іншим. Кожний волонтер – це безцінне джерело добра, мудрості й любові». Це визначення керівника волонтерського центру, Іри Краснопєвцевої.

Скажіть, як можна бути байдужим, коли читаєш подібні рядки? Неможливо. Тому що перше правило добровольця, що записане у свідомості під диктовку серця – не бути байдужим! Саме такими були наші учасники: відвертими, небайдужими, готовими прийти на допомогу.

З превеликим задоволенням передаю слово деяким з них.

 

«Я вдячний за можливість бути на тренінгу волонтерів. Подібні заходи дуже важливі, бо допомагають бути підготовленими добровольцями. Дуже тішить, що в наші дні, коли люди сфокусовані лише на собі, все ж є ті, хто готовий подумати і про потреби ближніх. І не тільки подумати, а й дещо зробити. Думаю, саме такі люди й прийшли на цей тренінг. Однак, окрім ентузіазму в цій справі необхідна підготовка та інформованість. Про це ми говорили в ході тренінгу. Організатор Ірина Краснопєвцева та тренер Іра Куца (дякую вам!) піднімали такі важливі теми, як мотиви для волонтерської діяльності й страхи, з якими волонтери стикаються або які зупиняють людей на шляху до добровільної допомоги потребуючим дітям. Тренінг проходив у інтерактивному форматі. Були командні завдання в ігровій формі, обговорення в групі. Така подача матеріалу краще сприймається, учасники швидше знайомляться й вчаться взаємодіяти одне з одним.

Мій висновок такий: для успіху в благодійності необхідна велика команда підготовлених волонтерів, які невпинно працюють завдяки взаємній підтримці та навчанню. І допомогти сформувати таку команду може саме такий тренінг, на якому я був присутній».

З повагою, Євген Хіль

 

 

«В ці вихідні я стала учасницею семінару «Я - волонтер». Довго сумнівалася, йти чи ні. «Відмазка», щоб не йти, була наступною: мета семінару – зробити волонтерство свідомим, а я й так займаюся волонтерською діяльністю, і, здається, свідомо. Відвідавши тренінг, можу сказати точно: пішла недаремно. Тому що той досвід, яким ділилися учасники семінару, багато чого вартий. Також було цікаво брати участь у командних завданнях та іграх, навіть з'явився дух змагання. Тепер можу сказати точно, якщо мене запросять на семінар «Я – волонтер - 2», я обов’язково прийду».

Ганна Мороз

 

«Є діти, яким пощастило менше, ніж іншим. Позбавлені опіки й даху над головою, важкохворі чи забуті державою, вони такі ж живі істоти, як і ми, але з цілком іншою долею. Їм незрозумілі й неблизькі наші проблеми, адже головною проблемою для більшості з них є щоденна боротьба за існування.

Саме для цих дітей існує Дніпропетровська обласна благодійна організація «Сяйво веселки», що зібрала 2 липня в своєму приміщенні людей, об’єднаних бажанням допомагати – волонтерів. Зустріч проходила у форматі тренінгу. Учасники розповідали про себе, ділилися досвідом, переживаннями. Однією з форм знайомства були творчі завдання, вони допомогли виявити серед волонтерів найбільш активних, «організаторів» і «виконавців».

В цілому ж, невимушена атмосфера тренінгу дозволила кожному з учасників проявити себе, визначити свої сильні сторони й галузь їх застосування у волонтерській діяльності, що, без сумнівів, важливо для правильної організації роботи волонтерів».

Анастасія Трусова


«Нещодавно я брала участь у тренингу «Я-волонтер». Там  зустріла чудових людей, які готові допомагати дітям та будь-якому потребуючому.Ми познайомились, в ігровій формі роглядали різноманітні складні ситуації та способи їх вирішення. Це було дуже цікаво та захопливо! Дякую організаторам!»

Таісія Мусліна

Залиште свій коментар