Прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу 11 січня зберуться на святі «Різдвяні зустрічі-2013»

img

Новини

Прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу 11 січня зберуться на святі «Різдвяні зустрічі-2013»

Джерело: Днєпр Пост 

 


 

8 січня 2013 у медіа-центрі «ДНІПРО ПОСТ» відбулася прес-конференція «Прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу 11 січня зберуться на святі« Різдвяні зустрічі-2013»...

 

У прес-конференції взяли участь:

• Начальник Служби у справах дітей Дніпропетровської обласної державної адміністрації - Ніна Григорівна Тутова;

• Мама-вихователь дитячого будинку сімейного типу Дніпропетровського району - Майя Анатоліївна Баранова;

 

• PR-менеджер ДОБО «Сяйво веселки» - Ірина Краснопєвцева.

 

Ніна Тутова сказала:


Особливу увагу обласна влада приділяє розвитку сімейних форм виховання. В області реалізується комплексний проект "Родина для дитини", спрямований на розвиток сімейних форм виховання та профілактику соціального сирітства. «На Дніпропетровщині обласна влада спільно з благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» реалізує комплексний проект «Родина для дитини». Його реалізація спрямована на виконання завдання, яке поставив президент України Віктор Федорович Янукович, щодо забезпечення реалізації права кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, на виховання в сім'ї.

 

 

У Дніпропетровській області ведеться активний процес створення дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) та прийомних сімей. Зараз вже функціонує 83 ДБСТ та 345 прийомних сімей, в яких виховується 1 200 дітей. Тільки в 2012 році створено 25 ДБСТ та 87 прийомних сімей».

 

Ірина Краснопевцева сказала:

 

Традиційно, ось уже вчетверте, ми організовуємо свято для прийомних сімей та дитячих будинків 

сімейного типу Дніпропетровської області - «Різдвяні зустрічі. З кожним роком масштаб заходу зростає. Адже кількість прийомних сімей, а значить, і дітей, що знайшли люблячу сім'ю, з кожним роком стає більше. У цьому році його учасниками стануть 220 сімей, а це - близько 700 дітей.

 

IV «Різдвяні зустрічі» будуть проходити 11 січня 2013 в Театрі опери та балету, початок о 10.00, початок урочистої частини о 12.00. Всіх учасників «Зустрічей» чекає захоплююча творча та ігрова програма для дітей, вручення подарунків, нагородження номінованих сімей, музична казка, радісні зустрічі, нові знайомства.

 

IV «Різдвяні зустрічі» пройдуть за підтримки Служби у справах дітей Дніпропетровської обласної державної адміністрації, благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України», компанії «FOREX CLUB».

 

Майя Баранова сказала:

 

У минулому році на «Різдвяних зустрічах» наша родина отримала нагороду «Сім'я року». Захід дає можливість прийомним батькам та дітям Дніпропетровщини познайомитися, відпочити від буденних проблем, поділитися своїми досягненнями, поспілкуватися у невимушеній обстановці Різдвяного свята.

Залиште свій коментар