Зібрано

Савченко Інна. Етап 3

Ось уже кілька років поспіль наш фонд бере участь у житті сім'ї Савченко. Мама Наталя з донькою Інною та старенькою бабусею змушені були покинути рідне місто через початок військових дій. Спочатку було дуже складно: труднощі виховання дитини з інвалідністю, вимушена втрата житла, переїзд, складності в адаптації на новому місці. З часом життя увійшло у спокійну колію, але це не відміняє постійну потребу в коштах на реабілітацію.

Інна, єдина, довгоочікувана дитина в сім’ї, народилася раніше покладеного терміну на 8 тижнів. У зв'язку з перенесеноюгіпоксією частина клітин мозку загинула. Лікарі поставили безліч важких діагнозів: аномалія розвитку мозку, спастичний тетрапарез, варусна деформація стоп, затримка психомовного розвитку.

Всі ці діагнози дали про себе знати вже незабаром. Те, що без зусиль засвоюють інші діти, Інночці давалося з великими труднощами: в півтора роки маленька тільки почала сидіти, а пішла аж у три. Наталя возила дочку на курси реабілітації, робила все, щоб допомогти Інні жити більш повноцінним життям. Після поїздки в Трускавець, яку ми з вами оплатили в 2017 році, в Інночки були значні поліпшення: знизилася спастика, вона краще стала тримати спину, а завдяки пройденому курсу Томатіс-терапії в Харкові в 2018 році, дитина зробила просто величезні стрибки в розвитку!

Програма«Томатіс-центру» виявилася найефективнішою для дівчинки. Інночка почала робити величезні успіхи одночасно у всіх сферах: покращився емоційний фон, дитина стала набагато спокійніша, добре йде на контакт, завдяки масажам зміцнів хребет, вона рівно тримає спинку. А успіхи в розвитку мовлення просто дивовижні: Інна може передати словами свої бажання і прохання , значно збільшився словниковий запас. Завдяки терапії вдалося вирішити проблеми з навчанням: нещодавно Інна навідріз відмовлялася ходити в школу. Тепер, після Томатіс-терапії щоранку дівчинка з посмішкою збирає портфель!

Для того, щоб ці результати утримати й набути нових навичок, необхідно якомога частіше повторювати курси реабілітації. На квітень призначений наступний курс Томатіс-терапії в Харкові. Для того, щоб Інна змогла його пройти, потрібно 14 555 гривень. Близькі дівчинки звертаються по допомогу до всіх небайдужих людей, адже таку суму сім’я не може зібрати самостійно. Давайте разом допоможемо дівчинці пройти такий важливий для неї курс лікування!

ПІБ: Савченко Інна Андріївна

Дата народження:3.04.2007

Діагноз: аномалія розвитку головного мозку, спастичний тетрапарез, варусна деформація стоп, ЗПР.

Дата Благотворитель Сумма, грн
14.05.2019 програма Здоровья 1 090,10
03.04.2019 Неравнодушный 328,50
01.04.2019 Неравнодушный 12 753,90
30.03.2019 Куценко Павло Юрійович 31,00
28.03.2019 Неравнодушный 171,00
26.03.2019 Клименко А.А. 180,00