Зібрано

Ігор Марченко-2

У лютому 2014 завдяки українському милосердю було зібрано кошти на оплату життєво важливої реабілітації в словацькій клініці «Аделі» для Ігоря Марченко. Навесні хлопчик поїхав на лікування. Костюм «космонавта», клітка-спайдермен, спеціальний тренажер для відновлення м'язів хребта, біофітбек, перлинні ванни з маслами і травами знову «оживили» непіддатливе тіло хлопчика і дали «заряд» на наступні півроку. Лікуючий лікар і реабілітологи «Аделі» з упевненістю говорять про динаміку одужання, але за умови регулярних відвідувань реабілітаційних курсів. Наступний призначений на листопад 2014 року.
А починалася історія Ігоря от як. Виявивши, що відкрите овальне вікно в серце хлопчика стало пороком серця, лікарі призначили на цей день, 11 березня 2009 року, операцію. Під час операції окклюдер упустили в праве передсердя, зачепивши пучок Гіса. Далі - рефлекторна зупинка серця і клінічна смерть. Слава Богу, хлопчика витягли, практично з того світу, проте окклюдер встановити так і не вдалося, а отвір у перегородці сильно розширили.
У квітні Ігор з мамою Світланою вирушили до Словаччини, щоб все-таки зробити операцію на серці, необхідність якої зросла. Операцію зробили 14 квітня. Але зітхнути з полегшенням Світлані Марченко не довелося. Виявилося, що Ігор не цілком володіє правою ногою. Він став кульгати: під час першої операції трапився ішемічний інсульт, внаслідок якого у лівій скроневій частці загинули клітини головного мозку. Саме ця частина мозку відповідає за рухову функцію. Судомна напруга руки і ослаблення в нозі - результат інсульту.
У 2011 році Ігоря запросила словацька клініка «Аделі», припустивши, що зможуть допомогти. У батьків з'явилася надія, але з'явилася і необхідність оплати курсу лікування в Словаччині. Гроші збиралися по частинах і в борг. Фінансові ресурси родини були зовсім виснажені. Однак знайомі перейнялися нещастям до сім'ї Марченко, і зібрали гроші на курс реабілітації. Поїздка відбулася. Результат можна назвати не інакше як дивом: вирівнялися хребет і нога, навіть рука, що 2 роки не згиналася, раптом стала йому коритися.
Перед другою поїздкою, коли гроші зібрати вчасно не встигали, рука і хребет знову зігнулися. Але прогрес з кожним разом все більше. У передостанній раз в клініці «запустили» плече, м'язи якого 3 роки були повністю стягнуті. Стали працювати 3 пальця. Є надія, що незабаром Ігор почне перебирати усіма пальчиками.
Я вірю в те, що доброта народжується в серці кожної людини. Але не кожному під силу виховувати і розвивати в собі це почуття. Давайте будемо тими, хто може, кому під силу, хто не байдужий. До початку наступної реабілітації в «Аделі», яка призначена на листопад 2014 року, ще є час. Необхідно 150 000 грн. Давайте заповнимо наш світ добротою. Хто, якщо не ми?

ПІБ: Ігор Сергійович Марченко

Диагноз: спастичний правосторонній геміпарез, екстрапірамідна недостатоність, наслідки ішемичного інсульта (параліч правої руки и ноги).

Дата рождения: 20 липня 2003 р.

Еще никто не пожертвовал.
Стань первым