Ціна щастя Альошеньки

img

Новини

Ціна щастя Альошеньки

Напевно, кожен з нас замислювався над тим, що ж таке щастя. Це вічне питання, яке хвилює людей. Якщо опитати сто людей, у чому вони знаходять щастя, буде сто різних відповідей. Це означає, що кожна людина бачить і розуміє щастя по-різному, по-своєму. Так що ж таке щастя?
Відповідаючи на запитання про щастя, одні знаходять його в матеріальному благополуччі, інші - в спілкуванні, треті - в роботі, четверті - в любові, повноцінній сім'ї та дітях. Все залежить від людини, але щастя потрібно берегти, адже воно дуже ніжне і крихке.
Минулого тижня до нас в організацію звернулася жінка, щастям якої є її сім'я і єдиний, довгоочікуваний синочок Альошенька. Вона розповіла нам свою «історію щастя з сумом»: «Ми з чоловіком довго чекали появи на світ нашого малюка, і ось, настав цей момент. Коли я його побачила, обняла, тоді я зрозуміла, що означає відчуття повного сімейного щастя. Але проходить 5 днів і перша проблема, з якою ми зіткнулися, це був пахвовий лімфаденіт. У Альоші в пахвовій западині утворилася пухлина в 5 коп. монету. Лікарі розводили руками і переводили стрілки один на одного. Одні призначали лікування. Інші його оскаржували. В результаті через 3 місяці фтизіатри зізналися, що це така реакція на щеплення БЦЖ, яку нам зробили ще в пологовому будинку. До цього моменту Альоша вже дізнався, що таке антибактеріальна терапія, складалося враження, що у дитини в принципі немає імунітету, тому що він хворів постійно. Варто було нам з'явитися в колективі, де хтось хоч разок чхне і все, до вечора температура 39 С, кашель і вічно закладений носик. Крім всього цього дитину мучили постійні болі в животику через підвищений метеоризм, причину якого не міг пояснити не один лікар. Так тривало до 7 місяців. Ми розуміли, що з нашою дитиною щось відбувається, але не знали, як йому допомогти. У цьому віці він вже повинен був сідати, вимовляти звуки, перевертатися на живіт, але він нічого цього не робив, і навіть іграшки не викликали в нього радості, він був байдужий до них і навіть не відгукувався на своє ім'я. Дільничний педіатр казав, що все пройде, що у нас все буде добре, але добре не ставало. Доля послала нам лікаря-невропатолога, який не мовчав. Покроково призначав нам лікування за певною схемою. В Олексія з'явилися зрушення, він став звертати увагу на іграшки, у нього змінився погляд. Але все одно для його віку цього було недостатньо. Коли Альоші виповнився рік, в обласній лікарні йому поставили діагноз ДЦП змішаного типом і рекомендували оформити інвалідність. Лікування призначали відповідно до діагнозу, проводили періодичні сеанси масажу, але результати в розвитку дитини були незначними. Наш лікар невропатолог порадила нам звернутися в генетичний центр. Спочатку ми поїхали в Кривий Ріг, але там нам сказали, що ми не їх пацієнти. Волею випадку ми потрапили в Харківський спеціалізований медико-генетичний центр. Там Альошу обстежили в міру можливостей нашої держави і поставили новий діагноз: Мітохондріальна хвороба, порушення енергетичного обміну. Призначення лікарів генетиків повалили нас у легкий шок. За 3 місяці лікування Альоша став сідати, повзати і вставати біля опори. У комплексі з терапією, призначеної невропатологом і ендокринологом наш малюк став схожим на дитину, тепер він вміє посміхатися, проявляти емоції, грає іграшками. Сьогодні Альоші 2,5 року. Між ним і здоровими дітками його віку ще величезна прірва у розвитку, і нехай дрібними кроками, але ми подолаємо цю перешкоду.
На жаль, Харківський генетичний центр не має можливості зробити Альоші всі аналізи для уточнення конкретного мітохондріального захворювання, у них просто відсутні такі реактиви, адже різновидів таких захворювань дуже багато, а реактиви дуже дорогі. Тому ми хочемо обстежувати Альошу в Ізраїлі, для уточнення нашого діагнозу і можливо корекції лікування. Крім всього Альоша вимагає продовження лікування і в області неврології, де теж застосовуються дорогі препарати.
Усіх небайдужих до нашої ситуації просимо допомогти зібрати 4 120 грн на лікарські препарати («Цереброкурин») та обстеження Альоші в Ізраїлі, де генетика розвинена краще, ніж в Україні. Адже навіть найменші нюанси в лікуванні можуть в корінь змінити ситуацію».
Перерахувати кошти ви можете на наші розрахункові рахунки з позначкою для «Цвик Олексія».

З питань звертайтеся
керівник програми «Здорова дитина»
Анастасія Осипова
+38 099-93-77-558, (056) 732-48-07
osipova@deti.dp.ua
Проект «Хочу жити»
www.pomogaem.com.ua

Залиште свій коментар