Зазвичай допомагають маленьким

img

Новини

Зазвичай допомагають маленьким

Дуже складно, коли в сім'ї народжується хвора дитина. А якщо у малюка визначають ще й страшний діагноз, такий, як, наприклад, ДЦП - проблема багаторазово зростає. Сьогодні нам хочеться розповысти вам історію про одну дивовижну жінку - Пономаренко Галину Іванівну, і її чудового синочка - Королькова Артема.

 

Так, нехай деякі люди, читаючи чергову розповідь про дитину з ДЦП, подумають, що таких діток зараз багато, що ця історія далеко не нова, адже в наш нелегкий час і не таке буває, і мам, які не втомлюються боротися за життя своїх малюків, не так вже й мало, нехай думають. Почасти, це вірно. Але ...

Всякий раз, слухаючи подібну історію, розумієш, що кожен дитинка по-своєму унікальна. І, ось вже у котрий раз, чужа біль розриває серце на частини.

Щоб підняти малюка на ноги, потрібні сили, а для того, щоб виховати особливого малюка - потрібно набагато більше витримки і терпіння. Люди, що живуть у містах, мають набагато ширший спектр можливостей, щоб попросити про допомогу, на противагу тим, хто змушений жити далеко від цивілізації. Хоча, і там, і там, є свої плюси і мінуси.

Артемко народився в 2001 році, і лікарі відразу поставили йому страшні діагнози: мікроцефалія, тетропорез, епілепсія, затримка розумового та моторного розвитку. Зараз дитині 12 років. Сім'я хлопчика живе в селі і їх матеріальні можливості не такі великі. Артем постійно потребує лікування і дорогих препаратах. Він не може самостійно себе обслуговувати, одягатися і їсти.

Мамі дуже важко, але вона не здається. Скільки ж потрібно героїзму, мужності і сил, щоб залишатися життєрадісним і продовжувати йти вперед, не опускаючи рук?..

Кожен з батькыв, що зіткнувся з важкою хворобою своєї дитини, прагне отримати максимум інформації, що має хоч якесь відношення до проблеми. Знання допомагають родині реально поглянути на хворобу і способи її лікування, дають необхідні сили для боротьби з недугою, дозволяють стежити за останніми тенденціями в галузі медицини.

Артемко вперше пройшов курс реабілітації в Трускавецькій клініці відновного лікування ім. проф. Козявкіна в листопаді минулого року. І результат не змусив себе чекати. Всього лише після одного курсу реабілітації у хлопчика знизився м'язовий тонус в кінцівках, збільшився обсяг пасивних і активних рухів. Артем почав вище і довше утримувати голову, лежачи на животі. Поліпшилася моторика рук і ніг. Хлопчик став більш активним і мотивованим.

Папа Артемки є інвалідом дитинства та отримує пенсію 950 грн., Мама також не має можливості працювати, оскільки дитина потребує постійного догляду. Але лікування переривати не можна, і черговий курс реабілітації призначений вже на 1 квітня 2013 року. Часу залишилося не так вже й багато, і за цей час необхідно зібрати потрібну суму - 5877 грн.

Ми звертаємося до всіх небайдужих, відгукніться! Допоможіть родині зібрати необхідну суму на лікування Артемка. Перерахувати кошти ви можете на наші розрахункові рахунки з позначкою «на программу «Здорова дитина».



З усіх питань звертайтеся

 

керівникпрограми «Здорова дитина»

Анастасія Осипова

+38 099-93-77-558, (056) 732-48-07

osipova@deti.dp.ua

Проект «Хочу жити»

www.pomogaem.com.ua

Залиште свій коментар