У боротьбі за життя

img

ЗМІ про фонд

У боротьбі за життя

Народження довгоочікуваної дитини завжди уявляється радісною подією. Але, на жаль, часто діти народжуються нездорові. В такому випадку з пологового будинку їх одразу направляють у відділення патології новонароджених, де лікарі разом з батьками боряться за їх одужання.

Відділення патології новонароджених Дніпропетровської міської клінічної лікарні №3 – одне з не багатьох у нашій області, яке приймає новонароджених із найтяжчими захворюваннями. Малюки з ураженням центральної нервової системи, легень, серця, нирок, шлунку, діти після оперативного втручання – всі вони пацієнти третьої дитячої лікарні. На жаль, лікарні не вистачає ні ліжок, ні  обладнання, ні споживчого матеріалу, ні медичного персоналу. Бажаючих віддати свої фізичні та моральні сили за мізерну зарплатню знаходиться дуже мало.

Для того, щоб боротьба була ефективною, необхідна якісна апаратура – добре, що можливості сучасної медицини чималі. Але держбюджет припускає мінімальні витрати, на крупні придбання гроші виділяє рідко. Частіше лікарням допомагають приватні особи. Ось недавно дівчина, яка залишила своє ім`я невідомим за власним бажанням, за 7,5 тис. грн. придбала перфузор. Це апарат, який забезпечує дозоване введення розчинів у організм. Завдяки перфузору вводити ліки можна навіть зі швидкістю 1 мл/год. Окрім цього, волонтери зібрали кошти на дорогі та життєво необхідні антибіотики. Лікарня потребує будь-якой допомоги, навіть підгузки та молочні суміші, адже у відділенні лежить безліч діточок,  від яких відмовились батьки. Вони також потребують лікування та харчування, окрім добрих людей це робити нікому.

Сьогодні діти лежать у ківерах 1963 року випуску, замість кисневих палаток використовуються обрізані пластикові пляшки, а з апаратури, за допомою якого можна слідкувати за станом малюків, тільки один монітор на 50 ліжок. «Таке враження, що ми їжемо вгору на «Запорожці», говорить завідуюча відділенням патології новонароджених Вікторія Львівна Бєлозьорова.

І все ж таки дітки поправляються. Використовуючи обладнання минулого століття, без певної діагностики, з постійними потребами у самому необхідному, лікарі рятують майже безнадійних новонароджених, від яких відмовляється навіть реанімація. «Дива тут трапляються щоденно, - розповідає Вікторія Львівна. – Сильна команда, яка складається з лікаря та оптимістичних батьків, дійсно здатна робити дива». Думається, що якісне обладнання та препарати тільки покращать результати роботи цієї команди.

 

Юлія Сєвєр`янова

Дніпровська правда, №47 (15347) 28.11.2008 

Залиште свій коментар