Ляльковий театр для дітей в лікарні

img

Арт-терапія

Ляльковий театр для дітей в лікарні

 

Діти - це щастя і радість кожної родини. Згадаєш їх на мить, і відразу сяють очі.

 

Діти - це світ казок та іграшок, це веселі і бешкетні оченята, це маленькі ручки, які тягнутися до тебе і звуть: «Мама».

Діти - це зелені листочки на весняному дереві, зграйки пташок, білі ромашки, сонячні зайчики.

Діти - це надія майбутнього, тому батьки роблять все для того, щоб їх крихітки росли здоровими і розумними.

Але, в той же час, діти - це постійні клопоти. З самого народження їм треба допомагати пізнавати світ, вчитися, дарувати багато любові, ласки й турботи.

Ще в 1925 році, на Всесвітній конференції в Женеві було прийнято рішення про проведення Міжнародного Дня захисту дітей та встановлено дату його святкування - 1 червня. З тих пір, вже через стільки років, у цей день у багатьох парках, Палацах творчості, Будинках культури, кінотеатрах проходять концертно-розважальні, святкові заходи. Всі вони покликані подарувати дітям радість і відмінний настрій.

Але, на превеликий жаль, не всі малята мають таку чудову можливість просто жити і радіти всім проявам життя. Є серед них ті, які перебувають у лікарнях, і не можуть відвідати святкові вистави в парках і театрах, розділивши радість зі своїми однолітками.

У рамках проекту нашої організації «Подаруй дитині радість», 5 червня, свято прийшло і в стіни Обласної дитячої клінічної лікарні, завдяки чудовому подарунку Дніпропетровського міського театру ляльок і компанії "Савсервіс СХІД".

Спочатку ми дуже переживали, чи зберуться діти через численність процедур і аналізів? Чи все ми передбачили? Чи встигнемо почати вчасно? На щастя, в призначений час великий, святково прикрашений зал наповнився настільки, що деяким навіть довелося постояти.

Подарований дітям спектакль «Вельмишановний Тузик» був не тільки веселим і сучасним, але й дуже повчальним. Основна його ідея полягала в тому, що маленьких теж потрібно поважати.

Під час виступу були такі моменти, що діти не просто сміялися, а прямо схоплювалися зі своїх місць, хоча, спочатку, деякі заходили в зал з побоюванням або навіть знехотя. Спостерігаючи за розвитком дії вистави, батьки раділи не менше малюків, все більше занурюючись в загадковий світ казки. У цей день кожен з присутніх зміг хоча б на коротку мить потрапити в країну, де живе дитинство, забувши свої тривоги і біль. Загалом, свято вдалося на славу!

 

Від усього серця хочемо подякувати наших партнерів, спонсорів проекту «Подаруй дитині радість!» І всіх тих, хто безкорисливо пожертвував своїм часом і засобами для того, щоб до дітей у лікарню прийшло свято!


 

З питань звертайтесь

Керівник проекту «Подаруй дитині радість!»

Бут Карина

+380 56789 06 60

mail@deti.dp.ua

www.pomogaem.com.ua

Залиште свій коментар