У Дніпропетровську пройшла інтелектуально-логічна гра «Brain Wars for IT».

img

Новини / Заходи

У Дніпропетровську пройшла інтелектуально-логічна гра «Brain Wars for IT».

Як у вихідні розслабляються айтішники? Як і всі добропорядні громадяни, п'ють пиво з друзями в спортклубі. Тільки не обговорюють при цьому останній футбольний матч, а шукають відповіді на питання, що робив Махатма Ганді перед промовою, і за допомогою якого відомого імені можна запам'ятати топологію локальних мереж.

Пиво пивом, а мозку потрібне тренування. 27 лютого 2016 року таке тренування організувала IT-компанія «Арчер Софтвер», зібравши в суботу IT-фахівців міста в спортбар «Візаві» на інтелектуальній командній грі BrainWars. Бої були запеклими, в них брали участь 27 команд, серед них і досвідчені гравці, і команди, які зібралися вперше спеціально для цієї гри.

Тих, хто зайняв призові місця в «мозковому бою», чекало активне проведення часу в батутномуклубі та квест-команті. А команда-переможець в якості нагороди отримувала можливість розслабитися в spa-комплексі Цунамі.

Олівці шаруділи по паперу, в групах жваво обговорювали варіанти відповідей. Якщо перші блоки питань мали відношення до самихрізних тем, то останній був підібраний для айтішників - мастрів логічних задач з математики. Тут в командах запрацював розподіл праці: поки двоє підбирали формули до вирішення однієї задачі, ще троє обговорювали наступну.

Були завдання, впоратися з якими гравцям так і не вдалося - не вистачило часу. А ви б змогли заповнити числами табличку 4х4 таким чином, щоб сума в кожному стовпці, кожному рядку і діагоналі дорівнювала 44, і при цьому кожне число не повторювалося більше двох разів? Отож. Між іншим, деякі команди були близькі до вирішення завдання!

Одним словом, респект інтелектуальним здібностям айтішників!

 

 


 В Днепропетровске прошла интеллектуально-логическая игра «Brain Wars for IT».

В Днепропетровске прошла интеллектуально-логическая игра «Brain Wars for IT».   В Днепропетровске прошла интеллектуально-логическая игра «Brain Wars for IT».
В Днепропетровске прошла интеллектуально-логическая игра «Brain Wars for IT».  В Днепропетровске прошла интеллектуально-логическая игра «Brain Wars for IT».  В Днепропетровске прошла интеллектуально-логическая игра «Brain Wars for IT». 

 ФОТОЗВІТ

 

А ми розповімо вам, як опинилися на цьому цікавому заході. У лютому до нас звернулася дитяча студія робототехніки «Робіавтоматік», що працює на базі Гірничого університету. У студії постійно займається 12-15 дітей від 9 до 17 років. Місячна вартість оплати занять останнім часом становила близько 200 грн і передбачала як оплату праці викладачів, так і придбання запчастин. У нинішні часи на витратні матеріали цих грошей катастрофічно не вистачає. Тому ми оголосили збір на матеріалита інструменти для студії.

Компанія «Арчер Софтвер» запропонувала нам зі сцени презентувати проект робототехніки, розповісти про потреби студії «Робіавтоматік» і організувати благодійний ярмарок. Для продажу на ярмарку вибрали міні-головоломки, які на перший погляд здаються простими. Сподіваємося, айтішникам вони припали до душі. Їх люб'язно надав «Арчер Софтвер» в кількості 160 шт. Співробітники фонду, занурившись і захопившись темою, змайстрували стилізовану скарбничку для збору пожертвувань. Зі сцени BrainWars виступив наймолодший випускник студії «Робіавтоматік» і найбільший любитель робото будівництва дев'ятирічний Андрій Соловйов.

Насіння впалона благодатний грунт. 3 385 грн було зібрано на заході! До речі, якщо хтось не встиг або з якихось причин не зміг внести свій благодійний внесок, може зробити це онлайн в будь-який зручний час тут.

Тепер ми знаємо, що самі чуйні люди - це айтішники! До речі, вони не тільки чуйні, але і найчесніші. Коли однією з команд під час підрахунку очок помилково приписали зайвий бал, делегати команди звернулися до ведучих з проханням відновити справедливість! Одним словом, ми провели вечір в чудовій компанії. Величезне спасибі організаторам і учасникам заходу! Викладачі та учні секції робототехніки передавали вам найкращі побажання!

Залиште свій коментар