Зібрано

Мізяк Домініка. Етап 4

  • Зібрані кошти використані на:
  • Збір відкритий: 09.02.2022
  • Діагноз:
  • Місто: Днепр

ДЦП неможливо вилікувати, оскільки ми не можемо вплинути на причину виникнення. Але наслідки ушкодження мозку можна ефективно компенсувати. Регулярні та безперервні заняття реабілітацією дозволяють дітям із ДЦП активно розвиватися. Домініка Мізяк займається з рідними та у спеціалізованих центрах усі свої 14 років. 14 лютого на дівчинку чекають фахівці «Іоаннового центру» для проходження реабілітації. Частину курсу сплатить Національна служба здоров'я, а нам потрібно зібрати ще 10 000 грн.

Біди під час пологів можна було уникнути, якби лікар звернула увагу на результат УЗД: подвійне обвиття шиї пуповиною. В результаті довелося рятувати життя і породіллі, й малечі. Ларису врятували. Врятували й Домініку, але немовля пережило задуху і 2 крововиливи в мозок. Два тижні дівчинка провела у реанімації під апаратом ШВЛ.

У 10 місяців стався перший епілептичний напад. Призначили Левіцитам. Цей препарат стримує серйозні напади. Але епіактивність все одно є: дівчинка погано спить, часто без причини прокидається.

Домініка проходила реабілітацію у Трускавці 25 разів, у Львові в «Інново» – 6 разів. Наразі зупинили вибір на «Іоанновому центрі», оскільки є добрі результати. Та й фахівці знайшли підхід до дівчинки: заняття відбуваються з посмішкою. З'явилися навіть друзі, з якими веселіше займатися.

Домініка не відвідує школу, НРЦ, батьки самі проводять навчання вдома. Хоч це й важко, бо донька вперта, наполеглива, її складно вмовити. Але варто пообіцяти купання після занять, і дівчинка відразу погоджується.

Домініка розуміє звернене мовлення, але говорити не може. Спілкується за допомогою жестів, міміки, звуків, емоцій.

У напрямку фізичного розвитку ще багато роботи, так як дівчинка поки не вміє самостійно сидіти, стояти, ходити. Але навчилася використовувати руки, хоч вони й скуті спастикою.

На 14 лютого заплановано черговий курс реабілітації в «Іоанновому центрі». Батьки змушені звернутися до нас за допомогою, оскільки фінансові можливості сім'ї вичерпані. Добрі чарівники, будь ласка, допоможіть Домініці пройти ці надзвичайно важливі для неї заняття! 

ПІБ: Мізяк Домініка Андріївна

Дата народження: 30.12.2007

Діагноз: ДЦП, спастичний тетрапарез із стійкими руховими порушеннями, симптоматична епілепсія, ЗПРР

Дата Благотворитель Сумма, грн
13.02.2022 Спаси Христос! 9 984,95
11.02.2022 16,15