Зібрано

Кріпакова Дар'я

  • Зібрані кошти використані на:
  • Збір відкритий: 02.03.2021
  • Діагноз:
  • Місто: Днепр

Можна почати текст про Дашу з довгого переліку діагнозів, але дуже не хочеться. Перш за все познайомимо вас: це Дашенька, їй 12 років. До 2014 року вона зі своєю сім'єю жила в Донецьку,потім у Полтаві, тепер у Дніпрі. Даша добра, життєрадісна дівчинка, дуже любить спілкуватися з дітьми. І зараз їй потрібна ваша допомога.

Даша народилася у 38 тижнів вагітності з вагою 2 кг. Обстеження в пологовому будинку показало вроджену аномалію розвитку мозку: агенезія мозолистого тіла, крім того, перинатальне пошкодження білої речовини й кори, розширення шлуночків мозку. Смоктального рефлексу у крихітки не було. Потроху батьки почали розуміти, що розвиток дівчинки піде особливим шляхом.

Але це ніяк не вплинуло на їхню рішучість дати дитині все можливе для повноцінного життя. З 3 років із Дашенькою займаються дефектологи, логопеди, реабілітологи. Не кожен фахівець погоджувався працювати з малятком, часом батькам доводилося вмовляти й пояснювати, що дівчинка не агресивна, що у неї є перспектива. В 4 роки професійний дефектолог зумів «усадити» Дашу за стіл займатися. Відтоді в роботі з фахівцями намітився прогрес.

Даша непогано орієнтується в побуті: ставить і прибирає тарілку на стіл під час їжі, миє руки, користується електричними вимикачами, з туалетом теж майже порядок. Вона дуже любить спілкуватися з дітьми: двічі на тиждень відвідує експериментальний клас в ІРЦ на вул. Паторжинського: там діти разом грають у прості настільні ігри, дивляться книжки з картинками, слухають читання.

Супутні захворювання - окрема історія. У Даринки катаракта обох очей. У 2016 році її прооперували, але зараз розвивається вторинна катаракта, а значить невдовзі знову знадобиться допомога хірургів.

Інша проблема ортопедична: дівчинка народилася з вальгусним викривленням стоп, почала самостійно ходити тільки в 3 роки, але координація рухів порушена. Зараз вальгус стоп змінився на варус. А нещодавно з'явилося вальгусне викривлення колін: результат неправильної ходи.

В Центрі ім. Руднєва рекомендують операцію з підрізання сухожиль. Але є й інші думки лікарів: можна спробувати розробити м'язи й сухожилля, відкоригувати ходу й поставу. Тому Даша в кінці березня вперше відправиться на комплексну реабілітацію в «Іоаннів центр».

Годувальник сім'ї – тато, й зараз він не має постійної роботи, підробляє в службі таксі. Тому зібрати 17 000 грн на реабілітацію доньки дуже важко. Давайте підтримаємо Дашеньку й допоможемо їй вільно рухатися й уникнути операції!

ПІБ: Кріпакова Дар'я Ігорівна

Дата народження: 31.08.2008

Діагноз: агенезія мозолистого тіла головного мозку, перивентрикулярна лейкомаляція, атонически-астатичний синдром, затримка психологічного розвитку, нефрит (синдром Альпорта), вторинна катаракта обох очей

Дата Благотворитель Сумма, грн
10.03.2021 Алекс 17 000,00