Зібрано

Запустити серце

  • Зібрані кошти використані на:
  • Збір відкритий: 19.03.2020
  • Місто: Днепр

25 лютого в Італії було 322 випадки зараження коронавірусів. На 18 березня їх 35 700. Це називається пандемія. Велика кількість тих, хто заразився, не просто виживає, а легко переносить вірус. Але багато, дуже багато людей починає задихатися через двостороннього запалення легенів. Набагато більше, ніж апаратів ШВЛ в італійських лікарнях.

«Тиждень тому, коли нинішній ворог ще знаходився в тіні, я з деяким подивом спостерігав реорганізацію рідного госпіталю. Всіх, кого можна було виписати, були відправлені додому, палати порожніли, в реанімації встановлювалися додаткові ліжка, коридори перегороджували контейнерами, щоби регулювати потоки хворих. Всі ці швидкі перетворення привели лікарню в стан сюрреалістичної порожнечі. Але ми все ще не усвідомлювали лютість майбутньої війни», - це слова італійського лікаря Даніеле Маккіні.

І приблизно в такому ж подиві перебувають зараз дніпровські лікарі. Напевно, й медики, й пацієнти Міської лікарні №8 (профіль: отоларингологія і офтальмологія) стурбовані тим, що скасовуються планові операції. Дуже хочеться вірити, що ці запобіжні заход виявляться зайвими. Але може бути й так, що порожнеча лікарень – затишшя перед бурею.

33 апарати ШВЛ закупила міська влада для лікарні №21 (саме інфекційна лікарня буде приймати основний потік хворих). Але чи достатньо буде її ресурсів? З досвіду Китаю та Італії ми знаємо, що на піку епідемії виявляється недостатньо апаратів ШВЛ, палат, лікарень.

Ось цитата з посту іншого доктора: «Більшість моїх друзів дитинства зараз лікарі, які працюють в північній Італії. У Мілані, у Бергамо, у Падуї їм доводиться вибирати, кому робити інтубацію: 40-річному батькові двох дітей, сильному й здоровому, без супутніх захворювань, або 60-річному пацієнтові з високим тиском. Тому що в них не вистачає місць. Тим часом в коридорі чекають ще 15 хворих, які вже важко дихають і потребують кисню ».

У Міській лікарні №8 старенькі апарати ШВЛ (вироблені в 80-і роки!) є тільки в операційних і їх недостатньо (законодавство вимагає, щоби кожен операційний стіл був оснащений ШВЛ). У відділенні реанімації немає жодного працюючого (!!!) апарату штучної вентиляції легенів і жодного працюючого дефібрилятора-монітора. Це означає, що якщо хворий у реанімації почне задихатися, його буде нічим рятувати. Реаніматологам дуже страшно виявитися безпорадними перед обличчям смерті.

Вартість двох апаратів ШВЛ і одного дефібрилятора-монітора зараз становить 1 550 962 грн. Сума може коливатися в залежності від курсу євро. Давайте зробимо так, щоб усі дніпровські лікарні були готові рятувати городян! Давайте покажемо, що ми здатні об'єднатися перед обличчям пандемії!

Дата Благотворитель Сумма, грн
03.04.2020 Куценко Павло Юрійович 36,00
19.03.2020 Куценко Павло Юрійович 38,70