Зібрано

Гутченко Богдан. Етап 2

  • Зібрані кошти використані на:
  • Збір відкритий: 05.07.2019
  • Діагноз:
  • Місто: Днепр
Коли пишемо про наших підопічних дітей з ДЦП, чесно кажучи, не можемо не відчувати гордість. Всі вони величезні розумничка, герої і красені. І за Богданчика Гутченко теж радіємо й пишаємося ним.
13-річний Богдан – шестикласник, захоплюється історією, англійською та інформатикою, дуже любить читати, грати на комп'ютері, дивитися мультфільми. Загалом звичайний хлопчисько, якби не ДЦП. Цей діагноз ставить свої умови: щоби розвиватися, а не втрачати рухові навички, дитина повинна постійно займатися реабілітацією: тренувати м'язи, суглоби й мозок, які посилає у м'язи «неправильні» імпульси. Так що життя Богдана – одне безперервне тренування.
Восени 2018 року ми з вами допомогли оплатити хлопцеві курс реабілітації у Міжнародній клініці відновного лікування (МКВЛ). Після цього Богдан пройшов ще два курси в полтавському іпоцентрі «Ветер перемен». Щоранку він сумлінно виконує вправи, які призначили у МКВЛ. І ось уже є нові набуті вміння: Богдан краще стоїть в ходунках, навчився правильно спускатися з дивана й повзати назад.
 Думаєте, повзанням може пишатися лише немовля? А спробуйте уявити собі життя людини, яка не вміє ходити, але вміє повзати - й іншої, яка пересуватися не може зовсім. Є різниця? Ще й яка! Самостійно добиратися в туалет і на кухню, до телевізора або комп'ютера – чи потребувати сторонньої допомоги щогодини. Отже, за Богданчика можна порадіти.
Реабілітаційні курси просто необхідні для дітей з ДЦП. Вони виконують відразу кілька важливих завдань: допомагають набути рухові навички; не дають втратити те, що вже вміє дитина; розслаблюють м'язи, скуті постійним тонусом; дають поштовх емоційному й інтелектуальному розвитку. Саме заняття в МКВЛ дозволяють Богдану підніматися на нові й нові сходинки.
Черговий курс призначений на серпень 2019 року і коштує 11 136 грн. «Я шалено люблю свого синочка й вірю в нього, - пише мама Богдана. - Сподіваємося на допомогу й підтримку фонду, що ви знову допоможете нам потрапити до клініки професіоналів. Дякую вам за допомогу й добро! »Давайте знову підтримаємо Богдана на його важкому шляху!
ПІБ: Гутченко Богдан Андрійович
Дата народження: 12.01.2006
Діагноз: ДЦП, спастична диплегія зі стійкими руховими порушеннями
Дата Благотворитель Сумма, грн
20.07.2019 Куценко Павло Юрійович 29,70
09.07.2019 Людмила 207,00
06.07.2019 Владислав 450,00
20.06.2019 Куценко Павло Юрійович 29,00