Зібрано

Холод Святослав. Етап 6

У 6-й раз ми збираємо кошти на реабілітацію для Святика Холода. І на цей раз хочемо привести тут докладну розповідь мами про те, як усе починалося. Жодна мама ніколи не забуде цей переломний момент, коли вона дізналася, що її малюк серйозно хворий. Як мрії, плани, надії відразу ніби провалилися упрірву і як довелося потім повільно, сходинка по сходинці, звідти вибиратися, намацуючи опори в новій реальності.

«Святослав перша й дуже довгоочікувана дитина в родині. Всі 9 місяців вагітності проходили ідеально. На 40-му тижні, як годиться, почалися перейми. Радіючи тому, що, нарешті побачимо нашого малюка, ми з чоловіком відправилися до пологового будинку. Пройшли нескінченні години мук в пологовому залі, а наш Святославчик все не з'являвся. Я вже втрачала свідомість, тиск сильно впав, так що засинала між переймами, доктор у черговий раз слухає серцебиття дитини, і ... не чує.

Терміново везуть на кесарів розтин.За 7 хвилин Святославчика вже дістали, шукають неонатолога, не працює жоден орган. Лише трохи б'ється серце. Воно його й тримало на цьому світі. «Ваша дитина в реанімації, стан дуже важкий, не знаємо, чи доживе до ранку, а якщо виживе, то на нього чекає життя «овоча», ні тата, ні мами розуміти не буде, йнавіть не навчиться ковтати слинку, годувати будете через зонд , і ні про який розвиток мова йти не може», - почула я від лікаря, коли прийшла до тями. У реанімації провів три тижні, підключений до апаратів. З першого ж дня з'явилися судоми. За три тижні перевели до відділення патології новонароджених. І ось вердикт лікарів: «Жити буде стовідсотково, але ДЦП теж буде стовідсотково».

Жахливі прогнози лікарів не справдилися. ДЦП у Святика є, але він чудово розрізняє оточуючих, незважаючи на часткову атрофію зорового нерва, їсть із ложки, п'є з чашки, любить вірші й читання вголос, обожнює дитячі пісні, вивчає світ за картинкамиза методикою Домана. А ще дуже цікавиться молодшою ​​сестричкою (Саші рік і 10 місяців). Пробує брати іграшки, коли вона їх простягає, намагається ловити її, коли вона бігає навколо брата.

На жаль, рухи Святика обмежує дуже сильна спастика в ручках. Вона не дає хлопчикові нормально повзати. Розробляти скуті м'язи й суглоби Святик буде в клініці «Інново» на початку липня.

«Звертаємося до всіх небайдужих людей із проханням допомогти нам продовжити лікування нашого малюка, – пишуть батьки. – Реабілітації коштують дуже дорого, а наші фінансові можливості вже вичерпані повністю. Ми хочемо для сина звичайного, повноцінного життя, нічого надприродного. Дуже просимо подарувати нашому хлопчику можливість пройти наступну реабілітацію, а значить, наблизитися ще на крок до щасливого дитинства».

ПІБ: Холод Святослав Ростиславович

Дата народження: 16.01.2011

Діагноз: ДЦП, подвійна геміплегія, симптоматична епілепсія, часткова атрофія зорового нерва, сенсорно-моторна алалія.

Дата Благотворитель Сумма, грн
12.07.2018 Здоровья 15 626,63
07.07.2018 БОГДАН 381,22
04.07.2018 Куценко Павло Юрійович 26,00
01.07.2018 игорь 38,90
19.06.2018 Роман 97,25
15.06.2018 Куценко Павло Юрійович 30,00
Холод Святослав. Этап 6
Холод Святослав. Этап 6