Зібрано

Сатановський Макар. Етап 2

Макар Становський з'явився на світ 9 липня 2013 року. Сім'я з нетерпінням чекала народження малюка. Але мама не одразу почула перший крик свого синочка. Асфіксія...обвиття пуповиною...судоми...і реанімація. Маленький Макар не міг дихати самостійно протягом 5 днів. Але і з першим вдихом ситуація не покращилася. Лікарі запідозрили інфекцію, і після проведення аналізів виявили бактеріальний менінгіт.

Найрадісніший день у житті родини приніс з собою важку хворобу і випробування. Після виписки з лікарні батькам залишалося тільки чекати, як зміниться ситуація. Макарчик розвивався зі значними затримками – в рік навчився самостійно тримати голову, ще через півроку перевертатися. Дитині поставили діагноз ДЦП.

З цього моменту до зусиль Макара і його рідних додалися старання лікарів, реабілітологів і масажистів. Всі вони спрямовані на відновлення здоров'я і розвиток малюка. Так само, як і інші діти, Макарчик пізнає світ і вчитися новому, ось тільки кожне досягнення дається йому з колосальними зусиллями. Дитина з діагнозом ДЦП потребує постійних процедур, занять. Поїздки в реабілітаційні центри забирають у сім'ї багато сил і ресурсів, як моральних, так і матеріальних.

Коли батьки дізналися про можливості відправити дитину на лікування в пекінську лікарню, зробили все можливе, щоб ця поїздка здійснилася. Звичайно, такі витрати були непосильні для однієї семи, у зборі коштів їм допомагали усі небайдужі і чуйні люди! Завдяки їм і відбулася реабілітація для Макарчика, яка стала великим проривом. Тепер рухи рук більш скоординовані, і малюк має можливість кожен день освоювати нові дії.

ДЦП – важка хвороба, боротися з якою необхідно кожен день. Але лікарі впевнені в тому, що у Макара є всі шанси на відновлення. І він використовує кожен свій день, щоб не упустити цей шанс. Все життя хлопчика проходить у постійній боротьбі. Є в ньому, звичайно, і радісні моменти: улюблене купання в теплій водичці, ігри з рідними, перегляд веселих мультиків. В такі моменти Макарчик посміхається і сміється, а його сім'я радіє.

Рідні хлопчика не сумніваються – у них, а головне у їх сина, ще багато сил для нових звершень: навчитися самостійно сидіти та ходити, а ще вимовити заповітне слово МАМА...

До наступної реабілітації в Трускавці, яка призначена на 23 січня 2017 року, залишилося зовсім небагато. Ми просимо вас про підтримку для цієї сім'ї, яка так необхідна їм у цей складний період!

ПІБ: Сатановський Макар Сергійович

Дата народження: 9.07.2013

Діагноз: ДЦП, спастичний тетрапарез, мікроцефалія.

 

Дата Благотворитель Сумма, грн
22.01.2017 Копилка "Здоровья" 8 539,13
17.01.2017 Куценко Павло Юрійович 40,00
10.01.2017 48,62
30.12.2016 Куценко Павло Юрійович 40,00
26.12.2016 97,25
17.12.2016 Лизенко Дмитро Андрійович 1 000,00
Сатановский Макар. Этап 2