Зібрано

Рубан Вадим

Наберіть в пошуковику «як вилікувати епілепсію». Якщо ви потрапите на звичайний форум, де спілкуються ті, хто не лікувався від цієї хвороби і не опікав хворих близьких, серед порад «піти до ворожки» або «викликати екзорцистів», ви не раз зустрінете розповсюджену думку: «Рецепту від цієї хвороби, на жаль, немає».

А залянувши в пару серйозних сучасних статей, дізнаєтеся, що епілепсія виліковується у 70% пацієнтів. Повністю виліковується. Потрібно тільки зробити правильне обстеження, ретельно підібрати препарати, приймати їх, виконувати всі рекомендації – і через 3-5 років бути здоровою людиною, обходячись без ліків. На жаль, для нашої країни це не так мало.

Дипломованих эпилептологов вдень з вогнем не знайдеш, ефективні препарати недоступні, і навіть необхідне обстеження – 12-24-годинну відеоехоенцефалограму хворому запропонують далеко не скрізь.

Юля Рубан народила свого первістка Вадима на п'ятому курсі університету. Малюк ріс, розвивався по графіку і навіть з випередженням, радуючи маму. Але її щастя не тривало й року. Одного разу, коли Вадику було 10 місяців, дитина на кілька хвилин втратила свідомість. Із тих пір такі напади повторювалися часто. Хлопчик став іноді завмирати, бліднучи, не реагуючи на оточуючих.

Перелякана мама кинулася до лікаря. Але районний невролог заспокоїв Юлю, переконавши, що в такому віці подібні напади трапляються, і рано говорити про серйозне захворювання. До трьох років Вадик постійно спостерігався у лікарів, йому не ставили правильного діагнозу і не призначали выдповыдного лікування, незважаючи на те, що розумовий розвиток дитини практично зупинився.

У 3 роки мама, обурена безсиллям лікарів, дісталася до обласного невролога. Той поставив Вадику діагноз «аутизм» і прописав Рисполепт, від якого малюкові стало настільки гірше, що мама з сином потрапили в дитячу лікарню № 5, де нарешті, визначили, що у дитини епілепсія.

Думаєте, на цьому їхні поневіряння закінчилися? На жаль, недостатньо правильно назвати захворювання, потрібно ще визначити його характер і підібрати лікування. Адже епілепсія має різну природу, і осередки її можуть перебувати в різних ділянках мозку. Дніпропетровські лікарі так і не змогли поліпшити стан Вадима, рекомендувавши хлопчику пройти діагностику за кордоном.

Тоді Юля з сином відправилася в Київ. Але і в Охматдиті, і в психіатричній лікарні ім. Павлова був той же результат, що в Дніпропетровську: діагноз «епілепсія», різні припущення про її природу і ніяких нових призначень. У картці дитини одні питання. Зі слів мами, з Охматдиту їх виписали, не зважаючи на судоми...

У Міністерстві охорони здоров'я скрушно кивають: дійсно, ні в Дніпропетровську, ні в Києві немає фахівців-епілептологів. Але ось, може, харківські лікарі розберуться. Чекайте дзвінка. Але дзвінка все немає.

У свої 7 років Вадик розвинений із великою натяжкою на 3 роки. Він не говорить, не проситься в туалет, гіперактивний; як однорічні малята, пробує на смак землю і мило; плутає ніч і день. Коли він хворіє, не може навіть показати, що болить животик або голова. Мамі все важче з ним поратися, адже хлопчик росте і додає у вазі.

Після відмови Юлі на пропозицію «здати куди-небудь» дитину, батько не хоче більше чути про сина і дружину, відмовилася від онука і бабуся. Мама виховує Вадима разом зі своїми батьками, разом із ними ночами не спить. Її диплом порошиться в шафі. Юля дуже втомилася, але ні за що не відмовиться від боротьби за синочка.

Ізраїльська клініка Assuta «Top» запропонувала Юля обстежувати і лікувати Вадима. Лікарі клініки переконані, що зможуть знайти вогнища патолагичної імпульсації і або видалити їх, або впоратися з проблемою медикаментозно. І тоді розвиток хлопчика відновиться, він зможе розуміти мову і говорити, стане звичайною дитиною! З 6 600 доларів, на які виставила рахунок клініка, залишилося зібрати 45 000 грн. Давайте допоможемо Юлі і Вадимчику! В нашій країні, судячи з усього, у них немає ніякої надії…

ПІБ: Рубан Вадим Владиславович

Дата народження: 13.08.2008

Діагноз: Дезінтегративний розлад (епілептоформна дезінтеграція) з когнітивними порушеннями.
Дата Благотворитель Сумма, грн
29.08.2017 Українська Біржа Благодійності Міжнародний благодійний фонд 45 000,00
03.03.2017 Токовой 100,00
15.02.2017 Мария 24,31
15.02.2017 97,25
25.10.2016 97,25
24.02.2016 Куценко Павло Юрійович 22,00
08.02.2016 Куценко Павло Юрійович 15,00
07.02.2016 Куценко Павло Юрійович 30,00
25.01.2016 Куценко Павло Юрійович 30,00

Рубан Вадим

 

Рубан Вадим

 

Рубан Вадим

 

Рубан Вадим

 

Рубан Вадим