Зібрано

Анна Тесленко

Молодість - це найкращі роки життя. Ми намагаємося багато фотографуватися, щоб було «що згадати на старості літ». Це час першого кохання, галасливих дискотек, яскравих вражень. Це щасливий час ще й тим, що людина з дитини переходить у доросле життя, але поступово, радісно...

Дуже несправедливо і сумно, коли ці роки перекреслюються хворобою і стражданнями. Так сталося з Анютою Тесленко. Вона саме закінчила 10-й клас, почала посилено готуватися до останнього навчального року в школі, будувала плани на життя.

Наприкінці липня дівчинка почала скаржитися на сильну слабкість, запаморочення, нудоту і дивний присмак металу в роті. Батьки повели доньку до лікаря, і вона здала всі необхідні аналізи. За їх результатами в Ані зафіксували дуже низькі показники гемоглобіну і тромбоцитів. Лікар запропонувала перездати аналізи через 10 днів і подивитися їх динаміку. Але й через 10 днів аналізи не тільки не покращали, а стали гірше. Аню направили на консультацію до гематолога. Дівчинці провели пункцію кісткового мозку і за її результатами виключили лейкоз. Далі її відправили додому під нагляд педіатра і призначили підтримуючі препарати. Стан Анюти продовжував погіршуватися, з'явилася температура. Через місяць їй провели повторну пункцію і відправили результати для проведення дослідження в ОХМАТДИТ. Там і був встановлений діагноз - мієлодиспластичний синдром, або скорочено МДС.

Мієлодиспластичний синдром ( МДС ) - група гематологічних захворювань, обумовлених порушенням роботи кісткового мозку по відтворенню одного або більше типів клітин крові: тромбоцитів, лейкоцитів, еритроцитів. У людей, що страждають страждаючих МДС, кістковий мозок, компенсуючи природний процес знищення клітин крові селезінкою, не в змозі відтворити їх у потрібній кількості. Це призводить до збільшення ризику інфекцій, кровоточивості та анемії, яка також проявляється втомою, задишкою або серцевою недостатністю.

За висновком головного дитячого гематолога, Ані необхідно пройти трансплантацію кісткового мозку, але перед цим стан дівчинки потрібно стабілізувати.

«Зараз наша улюблена донечка ще дуже слабка, їй проводять переливання крові, вводять гормональні препарати. Але транспортувати її додому поки не можна», - говорить мама.

Ані необхідне обстеження і лікування в німецькій Університет-клініці Würzburg. Загальна сума лікування становить 220000 євро. Це дійсно реальний шанс вижити. Зараз життя дитини залежить тільки від милості Божої і нашої з вами доброти.

ПІБ: Тесленко Ганна Анатоліївна

Дата народження: 9 січня 1997

Діагноз: мієлодиспластичний синдром

Еще никто не пожертвовал.
Стань первым