Зібрано

Валерія Горбонос

Як проводять свій день семирічні дітки? Вони вчаться, грають, сміються, бавляться. Але розклад семирічної Лєри Горбонос, яка хворіє на муковісцидоз, зовсім інший: дихальна гімнастика, постійний прийом препаратів і цілий ряд «незручних» для дитини умов, яких обов'язково потрібно дотримуватися, щоб жити. Дівчинка мужньо змирилася з усіма приписами, з таким діагнозом вибирати не доводиться. Проте Лєра приділяє час заняттям, щоденній зарядці, а головне - творчості. Саме вона приносить їй особливі, позитивні та неповторні емоції! Дівчинка любить малювати і майструвати вироби, це відмінно у неї виходить.
На щастя, сьогодні муковісцидоз не є сметельним вироком. При правильно підібраному і своєчасному лікуванні, можна забезпечити таким діткам гідне життя. Адже не дивлячись на їх особливості, їм анітрохи не менше хочеться спілкуватися з однолітками, радіти кожному дню і жити повноцінним життям. Але яких би успіхів не досягла медицина, - це не так просто. Оскільки муковісцидоз змішаного типу вражає відразу кілька важливих систем організму, зокрема, дихальну і шлунково-кишкового тракту, то й лікування необхідне комплексне. Одним із симптомів хвороби є прогресуюче накопичення слизу в легенях.
Так наразі Лєрі необхідно спеціалізоване харчування «Calshake», вартість однієї упаковки складає близько 215 гривень. Загальна сума на місяць становить 1 700 грн. У раціоні дівчинки щодня має бути присутнім це додаткове харчування, рекомендоване фахівцями, оскільки організм дитини погано засвоює іншу їжу.
Ми просимо вас не залишатися байдужими до проблем цієї маленької, але дуже сильної дівчинки, і допомогти їй трохи полегшити симптоми хвороби і наблизитися до повноцінного життя!
  
ПІБ: Горбонос Валерія Ростиславівна
Дата народження: 19 июля 2006 р
Діагноз: муковісцидоз змішаної форми
Еще никто не пожертвовал.
Стань первым