Зібрано

Черноус Влада

Владі Черноус уже майже 9 років. Але тільки цього року дівчинка почала займатися в школі, і все одно сильно відстає. Гризти граніт науки нарівні з іншими дітьми Владе заважає вроджене захворювання - аутизм.

Ви, напевно, чули про аутистів, адже зараз це захворювання діагностують все частіше. Ці хлопчики і дівчатка живуть у своєму власному замкненому світі, за невидимою стіною, пробитися за яку і вибудувати діалог неймовірно складно.

Влада практично не спілкується навіть із близькими людьми. Уже в годик-два стало зрозуміло, що з дівчинкою не все гаразд - була відсутня Лепетна мова. Зараз мовне спілкування Влади практично не виходить за межі стереотипної ехолалії. Це означає, що дівчинка або повторює почуті фрази, або вимовляє завчені шаблони (наприклад, називає своє ім'я у відповідь на питання «Як тебе звуть?»)

Влада дуже любить рухливі заняття: танцює, повторюючи нескладні рухи, любить фізкультуру, навіть пробуте лазити по канату. А от із дрібною моторикою у дівчинки погано.

Влада не може самостійно поїсти: вона уміє тримати ложку, але їй доводиться постоянки нагадувати доносити їжу до рота, інакше дитина так і залишиться голодним.

Разом з аутизмом лікарі виявили у Влади супутнє захворювання: порушення обміну речовин, а саме фолатного циклу. Недолік в організмі одних речовин і надлишок інших найсерйознішим чином може впливати на психіку, наприклад, дівчинка може стати агресивною.

Щоб контролювати Владушкіну дієту, кожні три місяці потрібно здавати спеціальні аналізи. Свого часу за їх результатами Владі призначали безглютенову і безкодеінову дієту, щоб підтримувати стабільний стан дівчинки. Вартість послуг лабораторії, яка проводить аналіз, обходиться щоразу мамі Владочки в суму близько 1000 грн.

Начебто не надто багато, але коли бюджет сім'ї і без того обмежений, навіть така сума стає серйозною проблемою. Будь ласка, допоможіть дівчинці!

ПІБ: Черноус Владислава Олегівна
Дата народження: 23.12.2006
Діагноз: Дитячий аутизм. Поліморфізм генів
 
Дата Благотворитель Сумма, грн
26.12.2016 270,35
25.12.2016 Лизенко Дмитро Андрійович 3 000,00
24.12.2016 Юлия 194,50
12.04.2016 Учасники заходу "День дитячої книги" 536,00