У Дніпрі пройшов ІІ Форум креативних індустрій

img

Новини / Bridging Gaps

У Дніпрі пройшов ІІ Форум креативних індустрій

Вдруге «Форум креативних індустрій» збирає авторів найцікавіших ініціатив з усієї України. В Європі розробили перелік професій, що відносяться до креативних індустрій, але перебуваючи на Форумі, розумієш, що нестандартний підхід може зробити креативною будь-яку сферу. Нудне виробництво стане індустріальним парком, а порожній елеватор – простором для творчих ініціатив.

Один із найприємніших моментів – коли ми дізнаємося про «наслідки» наших форумів. На першому «CIF-Дніпро» познайомилися організатор дніпровського клубу вихідного дня «Дивовижна Україна» й мандрівники команди «Travel Kayak». Результатом став байдарковий маршрут навколо Монастирського острова з екскурсією історичними місцями.

Учасники першого Форуму з Запоріжжя створили в соцмережі групу «Запорізький форум креативних індустрій», де обмінюються планами й домовляються про спільні проекти. Два кейси «Be-e-human» і «Crea-ХАТА» на першому Форумі були представлені ще в стані проекту – зараз обидва в стадії активної реалізації.

Такі моменти разом із вдячними відгуками учасників – за те, що дали можливість завести чудові знайомства, за те, що відірвали від рутинних справ і надихнули на нові подвиги – змушують думати, що ми робимо все це не дарма.

Про що був другий Форум? Про те, навіщо потрібні креативні індустрії державі, як вони впливають на розвиток регіону й громади, як знайти кошти на реалізацію креативних проектів і як на цих проектах заробити. І звичайно ж, другий Форум – це знову добірка чудових кейсів, на цей раз у сфері спорту й туризму, фестивалів і активниго відпочинку.

Мабуть, найважча робота в підготовці Форуму – це складання програми. Тому що цікавих, дивовижних, надзвичайних проектів дуже багато – не на два форумних дні, а мінімум на тиждень. Коли презентації кейсів змінюють одна одну, як кольорові скельця в калейдоскопі, дивуєшся тому, скільки всього ти не знав про свою країну й українців, і як, всупереч економічній кризі, вони примудряються по цеглинці складати її майбутнє.

 


 В Днепре прошел II Форум креативных индустрий  В Днепре прошел II Форум креативных индустрий В Днепре прошел II Форум креативных индустрий 
 В Днепре прошел II Форум креативных индустрий  В Днепре прошел II Форум креативных индустрий  В Днепре прошел II Форум креативных индустрий
 В Днепре прошел II Форум креативных индустрий  В Днепре прошел II Форум креативных индустрий  В Днепре прошел II Форум креативных индустрий

Усі фото у нашому фейсбуці. 

Ми дізналися про розвиток екстремального й етнічного спорту в Україні та найцікавіші етнокультурні, спортивні, екологічні фестивалі. Почули про наші проекти, що вийшли на міжнародний рівень («Street Workout» Дениса Мініна, «Ігри героїв» Євгена Коваля). Дізналися про розгромні перемоги українські спортсменів у паралімпійському волейболі сидячи й новому для нашої країни історичному фехтуванні. Відкрили для себе, що навіть реабілітація людей з інвалідністю та учасників АТО може бути креативною й новаторською.

Автор проекту «Casers» (блок «Джерела фінансування») розповів про те, як на одному майданчику можна зібрати бізнес-завдання від топ-менеджерів великих компаній і студентів, які прагнуть набратися досвіду в процесі вирішення цих завдань.

Анна Коледа, представниця «Агентства розвитку Дніпра», розповіла, як індустріальний Портленд став осередком туризму й фестів. Йеті з рекламного ролику демонструє глядачам, «what you can do in Portlend»: засмагати й кататися на лижах, спробувати місцеву кухню й купити тутешній хендмейд. Ми в Дніпрі та в Україні хочемо «can» те саме, що й у Портленді – і з такими креативними ініціативами це має стати доступним не тільки українцям, але й іноземним туристам!

У блоці «Натхнення» нас надихалим (і будили уранці другого дня) гурт «Етнодрайв» і організатори фестивалю «Сяйво», а ГО «Дивовижні» в ролику «Включайся!» закликала до активної громадянської позиції. Перегляд ролика (як і, власне, весь Форум) нагадав, що ми не одні у своєму прагненні пізнавати нове й незвичайне, ділитися ним, будувати громадянське суспільство й заражати інших вірою у світле й успішне майбутнє нашої країни.

Попереду ще два форуми. Включаймося, друзі!


 

Залиште свій коментар