Люби та захищай!

img

Медіапаспорт

Люби та захищай!

Джерело: www.mediapasport.com.ua

 

Діти - це безмежна, ще незіпсована, щирість і відвертість. Їх майбутнє залежить від нас. Наше майбутнє залежить від них. Діти - це ангели. Вони не повинні страждати від того, що хтось вважає їх чужими. Вони повинні жити в світі, який не знає, що таке жорстокість, біль та насильство. Давайте створимо для них такий світ разом!

День захисту дітей, який припадає на перший день літа, один з найстаріших міжнародних свят, його відзначають у всьому світі з 1950 року.

За однією з версій, в 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у цзе (Фестивалю човнів-драконів), дата якого якраз припала на 1 червня. Завдяки щасливому випадку, день збігся і з часом проведення «дитячої» конференції в Женеві. Після Другої світової війни, коли проблеми збереження здоров'я і благополуччя дітей були як ніколи актуальні, в 1949 році в Парижі відбувся конгрес жінок, на якому прозвучала клятва про невпинної боротьби за забезпечення міцного миру, як єдиної гарантії щастя дітей. Через рік, в 1950 року 1 червня був проведений перший Міжнародний день захисту дітей, після чого це свято проводиться щорічно.

У Міжнародного дня дітей є прапор. На зеленому тлі, що символізує зростання, гармонію, свіжість і родючість, навколо знаку Землі розміщені стилізовані фігурки - червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений у центрі, - це символ нашого спільного дому.

Міжнародний день захисту дітей це, перш за все, нагадування дорослим про необхідність дотримання прав дітей на життя, на свободу думки і релігії, на освіту, відпочинок і дозвілля, на захист від фізичного та психологічного насильства, на захист від експлуатації дитячої праці, як необхідних умов для формування гуманного і справедливого суспільства.

Напередодні цього свята ми отримали лист від Всеукраїнської громадської організації «Магнолія». У цьому листі йдеться про те, що завдяки нашій програмі «Медіапаспорт» у дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з'явилася можливість вголос розповісти про себе, а відвідувачі нашого сайту, змогли дізнатися більше про цих дітей, їх інтереси та захоплення.

 


З усіх питань звертайтеся

Керівник програми «Медіапаспорт»

Меркулова Анна

+380 56 788 21 93

merkulova@deti.dp.ua

www.pomogaem.com.ua

Залиште свій коментар