Скринька надії

img

Нотатки волонтера

Скринька надії

Скринька... У кожної людини можуть бути різні асоціації з цим словом. Можливо, у когось в пам'яті спливе поличка в дитячій кымнаті, на якій колись давно стояла порцелянове поросятко, поглинаюче монети, старанно відкладені дитиною з кишенькових грошей на щось дуже-дуже важливе - подарунок мамі до дня народження, велосипед, або книгу... Це трохи пізніше, через кілька десятків років, для дорослої успішної особистості така нехитра фінансова операція викличе посмішку, а порцеляноваіграшка поступиться місцем рахунку в банку, а поки - це ціла таємниця, адже тільки сам власник скринькизнає, для чого призначені приховані в ній скарби, і разом з тим - тренування відповідальності, дисципліни, витримки підростаючої особистості: чи вдасться зібрати заповітну суму, не розбивши скарбничку завчасно?..

 

«Скринька надії» - це унікальне і дивовижне явище в житті суспільства. Адже абсолютно кожен бажаючий може фінансово взяти участь у добрій справі допомоги нужденним, серед яких можуть бути самі маленькі - вони ще не знають, що таке гроші, і що таке надія теж не знають, але допомога їм вкрай необхідна. А яка чудова можливість для батьків прищеплювати своїм дітям чеснотимилості і співчуття! Мені доводилося бачити як, проходячи повз скриньки для збору допомоги, тато дає грошики маленькому синові, і дитина своєю рукою опускає купюру в ящик. Такий практичний досвід допомоги закарбується в дитячій пам'яті.

Допомога необхідна не тільки фінансова, для забезпечення функціонування скриньок вимагається і дозвіл організації на установку на своїй території такої скриньки, і допомога волонтерів по вилученню коштів, коли ящик вже достатньо наповнений, і документарний супровід виїмок. Все це пов'язано з витратами часу і зусиль, такий обсяг роботи можливо забезпечити лише завдяки злагодженим діям цілої команди відповідальних волонтерів. Дякуємо всім, хто допомагає, і дуже сподіваємося, що число помічників зросте.

Запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до команди волонтерів, Ви можете встановлювати «скарбнички надії», проводити виїмки зіскриньок- будемо раді вашій підтримці!


З усіх питань звертайтеся:

Олександр Іващенко

(056) 732-48-09

www.pomogaem.com.ua

Залиште свій коментар