Юридичне роз’яснення до внесених змін до Закону України «Про охорону дитинства»

img

Закони

Юридичне роз’яснення до внесених змін до Закону України «Про охорону дитинства»

З 1 січня 2013 року вступили в законну силу зміни, внесені до статті 13 Закону України «Про охорону дитинства». Стаття стосується державної допомоги сім'ям з дітьми.

Звертаємо Вашу увагу, що дитячим будинкам сімейного типу та прийомним сім'ям, в яких не менше року проживають відповідно троє або більше дітей, а також сім'ям (крім багатодітних сімей), в яких не менше року проживають троє і більше дітей, враховуючи тих, над якими встановлено опіку чи піклування, надаються пільги, передбачені частиною третьою, з урахуванням умов, визначених частиною четвертою цієї статті:

«3) 50-відсоткова знижка вартості палива, у тому числі рідкого, в межах норм, визначених законодавством, у разі якщо відповідні будинки не мають центрального опалення;

4) позачергове встановлення квартирних телефонів. Абонентна плата за користування квартирним телефоном встановлюється у розмірі 50 відсотків від затверджених тарифів».

В зв’язку з вище зазначеним прийомним батькам та батькам-вихователям, опікунам, піклувальникам, у яких не менше року проживають відповідно троє або більше дітей, необхідно звернутися до районного управління праці та соціального захисту з відповідним пакетом документів: 1) копії свідоцтв про народження дітей; 2) копії їх ідентифікаційних кодів; 3) довідка про склад сім’ї (включаючи дітей, які виховуються в сім’ї, навіть, якщо вони за даною адресою не зареєстровані); 4) рішення про влаштування дітей; 5) копії паспортів прийомних батьків/батьків-вихователів чи опікунів/піклувальників та їх ідентифікаційних кодів; 6) копія технічного паспорту будинку (квартири). Заява складається в управлінні праці та соціального захисту за наданим працівниками управління зразком. Після чого управління видає довідку про внесення до Єдиного реєстру пільгових осіб по відповідному району. Довідку необхідно надати в газове господарство для врахування 50-відсоткової знижки вартості палива, у тому числі рідкого, в межах норм, визначених законодавством на кожного члена сім’ї.

Роз'ясненняцього питання дає Міністерство соціальної політики.

Юридическое разъяснение внесенных изменений в Закон Украины «Об охране детства» Юридическое разъяснение внесенных изменений в Закон Украины «Об охране детства» Юридическое разъяснение внесенных изменений в Закон Украины «Об охране детства»

Залиште свій коментар