Шерон Стоун: «Краще дитини може бути тільки багато дітей»

img

Родина

Шерон Стоун: «Краще дитини може бути тільки багато дітей»

Шерон Стоун - прийомна мама і прийомна онука

 

До кожного коли-небудь приходить час, коли закінчується життя «для себе» і починаються пошуки якоїсь іншої мети. У біографіях знаменитих акторів особливо видно цей переломний момент, коли припиняються пошуки ролей, робота на знос, прагнення до публічності. І народжуються діти.

Зірка «Основного інстинкту» Шерон Стоун, що постійно епатує, зважилася змінити свій стиль життя в кінці 90-х, після того як вийшла заміж за Філа Бронштейна, редактора газети «San Francisco Chronicle». Подружжю дуже хотілося стати батьками. Але один за одним пішли два викидні. Шерон Стоун зуміла розповісти про це тільки через 10 років після трагедії: «Переривання траплялося щоразу на п'ятому місяці. Ці моменти я не забуду ніколи - коли мої діти вмирали, я лежала на операційному столі, і лікарі боролися за моє життя. Ця травма не заживе довіку». А потім у 48-річного Бронштейна стався інфаркт. Стоун добами чергувала біля нього в лікарні. Втрата ще ненароджених дітей і страх втратити кохану людину змусили актрису інакше подивитися на світ. Бронштейн, слава Богу, одужав. І коли Шерон поставили діагноз «безпліддя», вона на диво легко прийняла цей вирок. «Ми вирішили усиновити дитину. Скільки можна тягнути з цим - життя іде, і ніхто не знає, що буде через рік або два», - повідомила Стоун.

Подружжя через адвоката домовилося про усиновлення ще не народженого малюка неповнолітньої дівчини з Техасу, яка не була готова сама виховуватидитину. До народження сина готувалися дуже ретельно: Філ займався облаштуванням дитячої кімнати, а Шерон зачитувала до дірок доктора Спока... Вони збиралися бути присутнім при пологах, але малюк з'явився на світ раніше терміну. Захоплені зненацька новоспечені батьки зібрали пелюшки, соски та пляшечки і на приватному літаку другатерміново вилетіли в Техас. «Він здався мені найкрасивішим на світі. Золота дитина, маленький Будда», - ділилася потім актриса.

Одне ім'я хлопчикові придумав Бронштейн. Слово «Роан» на мові кельтів означає «тюлень», це магічна тварина в їх міфології. На думку Філа, воно повинно принести хлопчикові щастя. А друге ім'я - Джозеф - дала синові Шерон на честь свого батька.

А далі почалося звичайне життя сім'ї з новонародженим первістком. Хоча, звичайно, новоспеченим батькам воно рідко здається звичайним. Труднощі іноді збільшують ледь помітні тріщини в стосунках пари, але у Стоун і Бронштейна був не той випадок. Перший рік сім'я обходилася без няні. Нічні пильнування тапідігрів пляшечок, походи по супермаркетам, звичну втому і безмежне щастя батьківської любові - Філ все ділив нарівно з Шерон. «Коли я дивлюся на те, як Філ розмовляє з сином, - розповідала щаслива мама, - мені навіть дивно, що це - той самий чоловік, який користується такою повагою в журналістському світі, був номінований на Пулітцерівську премію за роботу з викриття режиму філіппінського диктатора Маркоса... Філ безліч разів брав інтерв'ю у світових лідерів, але «агукає» з нашим немовлям абсолютно на рівних. Вони чудово розуміють один одного». На питання журналіста про те, чи відчувається відсутність біологічного зв'язку з дитиною, Шерон відповідала: «Ні, між нами і нашим сином - повна гармонія. У нас тепер справжня сім'я. Будинок, в якому всім тепло. Впевнена, Роан завжди буде з нами щасливий».


Але шлюб Стоун і Бронштейна не протримався довго. У 2004 році вони розлучилися, і суд ухвалив рішення, що Роану Джозефу буде краще з батьком, робота якого не пов'язана з постійними переїздами. Незважаючи на це, колишнім дружинам вдалося зберегти мирні і навіть дружні взаємини. А мама завжди залишається мамою: Шерон регулярно відвідує Роана, а він приїжджає до неї в гості.

 

Колись акторка сказала, що краще дитини може бути тільки багато дітей. Невдовзі після розлучення батьків у Роана з'явилися молодші братики: Шерон Стоун усиновила ще двох малюків: Лерд Вонна Стоуна (народився в 2005 році) і Куїнна Келлі Стоуна (народився в 2006 році).

Шерон намагається будувати свій графік так, щоб якомога більше часу проводити з дітьми. Вона сама водить молодших дітей до школи і на карате (і всіх трьох уже помаранчевий пояс), на дитячому майданчику з'являється в джинсах і кедах і не соромиться залізти на гору або повозитися з малечею в пісочниці. «Звичайно, діти змушують мене грати в повсякденному житті не властиві мені ролі. Я то Кінг-Конг, то Франкенштейн...» - сміється зоряна мама. І зізнається: «Мені шалено подобається, що у мене хлопчики, тому що я сама відчуваю себе шибеником. Але з них я намагаюся виростити джентльменів». І діти обожнюють Шерон. Старший, коли буває у мами, часто приходить поговорити до неї ввечері, після того як Лерд і Куїнн ляжуть спати. Разом малюють, обговорюють фотографії, нові гаджети та комп'ютерні ігри.

Звичайно, Стоун може дати дітям все найкраще. Вони з хлопцями часто вибираються на Гаваї, на власний острівець в Адріатичному морі або в улюблений Рим. У ньому давно дослідили кожен куточок, побували на екскурсіях в соборах і музеях. Часто вони сидять в старовинних кафе, а в ресторанчику «Il Corallo» шеф-кухар дозволяє Шерон власноруч приготувати піцу, від чого діти приходять в повний захват.

Одним словом, Шерон своїм життям доводить, що міцна, щаслива родина може бути і у зоряної мами, і у приймальні мами, і у мами-одиначки.

А нещодавно Шерон зробила щось зовсім незвичайне в історії усиновлення. На благодійній акції, що присвячена боротьбі зі СНІДом, вона познайомилася з подружжям Нілом та Ейлін Міцман. Їм довелося пережити страшну трагедію: обидвіприйомнідитини Міцманів загинули: один в автокатастрофі, інший від СНІДу. Шерон захотілося зробити так, щоб у них знову була сім'я... І ось Ніл і Ейлін офіційно обзавелися приймальні онукою - Шерон Стоун. «Хто сказав, що прийомними можуть бути тільки діти? - Заявила актриса. - Я хочу взяти в сім'ю бабусю і дідуся». Вони разом із Шерон, її батьками та сестрою проводять свята. Перше питання, яке вони задають «онучці», коли та дзвонить або приїжджає: «Ти їла?» Загалом, класичні бабуся з дідусем.

І, схоже, активні зйомки і романи актриси, які кожен раз шумно обговорюються в пресі, не заважають їй бути справжньою берегинею домашнього вогнища.

Діти змінюють нас внутрішньо, і коли жінка стає матір'ю, вона часто починає гостріше сприймати чуже горе. Ця розповідь про актрису булаби не повноюбез згадки про благодійну діяльність Шерон Стоун. Останні 10 років вона є керівником програми ООН з вивчення ВІЛ, і боротьба зі СНІДом займає в її житті чимале місце. Шерон відвідує країни, в яких СНІД приймає розміри національної катастрофи, організовує благодійні акції. Їй доводиться бувати в дитбудинках і онкологічних клініках, в тому числі і російських, спілкуватися з невиліковно хворими дітьми. «Дивно, але вони не бояться смерті, - говорить про них Шерон Стоун. - Це мужні люди, які турбуються про те, що буде потім з їх батьками, братами і сестрами. І вони розуміють, що життя - це тільки одна коротка мить, а далі - безсмертя. Мій батько колись сказав мені: це наш обов'язок - щоранку вибирати щастя. У якій би ситуації ти не опинився».

Ольга Левченко

www.pomogaem.com.ua

Залиште свій коментар