Ми пройшли аудит! Звернення Голови правління

img

Аудит

Ми пройшли аудит! Звернення Голови правління

Дорогі друзі!


Здійснилося! У нас пройшла аудиторська перевірка за 2011 рік. Нашою метою при цьому було те, щоб зробити нашу діяльність максимально прозорою, відкритою і зрозумілою для будь-якої людини. І проведення аудиторської перевірки - це остання ланка в ланцюжку побудови сучасної, відкритої, ефективної організації. Нагадаю, що раніше ми зробили ще кілька кроків, спрямованих на посилення прозорості нашої діяльності: публікацію фінансових звітів, а з часом - і інформаційно - аналітичних. Для когось ця інформація здається сухою, не цікавою і не потрібною. Але ми глибоко переконані: щоб комусь допомагати, ти сам повинен бути чесний - перед собою, перед тими, хто тобі довіряє, перед Богом. Ти повинен бути готовим відзвітувати за кожну копійку допомоги, яку тобі довірили. І часто за сухими буквами і цифрами звітів криється добре серце благодійника і його щире бажання допомогти, а за невеликими благодійними акціями і заходами - відвага, чуйність і щирість тих, хто їх готує. Для нас принципово важливо, щоб будь-яка допомога, передана через нас до благоотримувачам, знайшла своє відображення на сайті.

І уважні читачі напевно звернули увагу, що наші звіти про залучених ресурсах і наданої допомоги на сайті складаються з трьох частин: фінансової, гуманітарної та акумулятивної. Фінансова складова є звітом за сумами грошових коштів, які надходять на рахунки нашої організації. Гуманітарна складова - це звіт про поступає на наші склади гуманітарної допомоги, яка передається благоотримувачам з одночасним оформленням Актів передачі гуманітарної допомоги - адже ті, хто передає одяг, іграшки, меблі, часто цікавляться, як все це використовується і кому передається. Ну, а акумулятивна складова - це допомога, передана на наше прохання і при нашому посередництва від благодійника до благоотримувачі, минаючи наші рахунки і склади. Але на організацію цієї допомоги теж ідуть час і праця, і, головне, без роботи наших волонтерів та співробітників, цей вид допомоги, втім, як і інші, не допоміг би тим, хто цієї допомоги потребує. Тому в своїх звітах ми пишемо про все і про всіх.

І якщо акумулятивна допомогу через нас не проходить зовсім і крім вказівки того, що вона нами закумулювати, від нас нічого не потрібно; якщо з гуманітарною допомогою теж все ясно: отримали на склад - оформили Акт, передали благоотримувачі, то з фінансовою допомогою все йде складніше . Не секрет, що в Україні благодійні організації, фонди, а також відповідні групи в соціальних мережах часто використовуються для різного роду сумнівних шахрайських операцій, або просто створюються як «кишенькові», дозволяючи своїм засновникам, адміністраторам сторіночок або дирекції наживатися на чужому горі. Наприклад, збирати кошти на померлих дітей, або збирати допомогу для дітей, батьки яких живуть в іншій області і не підозрюють про те, що для їхніх дітей збирають допомогу, або зібрати більше, а віддати менше, або взагалі не сказати батькам, скільки грошей було зібрано з скриньок або в результаті благодійної акції ... На жаль, все це - реальність сьогоднішнього дня, яка багато в чому виростає з трьох речей, а саме: 1) нерозуміння тих, хто жертвує, що перш, ніж допомогти, вони самі повинні переконатися, що їх допомогу ПОТРІБНА і дійде до кінцевого благоотримувача; 2) з тонкого і вправного шахрайства людей з спаленої совістю; 3) відсутності жорсткого контролю з боку фіскальних органів за діяльністю неприбуткових організацій і груп прохачів у соціальних мережах.

І саме фінансову частину нашої діяльності перевіряли аудитори. Вони перевіряли не тільки цифри, і те, чи доходить цільова допомога до адресата, але перевіряли також правильність ведення документообігу: договори, рахунки, акти і т.д. і наскільки відповідає наша діяльність українського законодавства.

Сподіваємося, що ці два документи скажуть про нас самі собою і що багато з тих, хто хоче допомагати, але не знає КОМУ і ЯК, побачать в нас потенційних партнерів, помічників і друзів.

Ми відкриті до співпраці і вітаємо всіх - хто дарує своє серце, час і навички, хто робить фінансові пожертвування, хто передає одяг, взуття, меблі, іграшки, засоби гігієни, будматеріали, хто, бачачи горіння сердець наших волонтерів та співробітників, погоджується самостійно передати допомога безпосередньо нужденним дітям, хто, спалахуючи сам благодіяння, потай від усіх творить добрі справи ...

Ми вдячні всім ВАМ!

ВАМ, чиї очі не відвертаються від погляду дітей, що знаходяться в біді!
ВАМ, чиї руки і ноги швидкі на добрі справи і на допомогу!
ВАМ, чий розум і совість не дозволяють пропалювати своє життя, але спонукають ділитися теплом і радістю з тими, у кого їх немає!
ВАМ, чиє серце, незважаючи ні на що, відкрите для чужого болю і радості!
Ми дякуємо і молимося за всіх ВАС!

З глибокою повагою,
Голова Правління
Дніпропетровської обласної
благодійної організації
священик «Сяйво веселки»
Пінчук Андрій

Залиште свій коментар