Милість серця

img

ЗМІ про фонд

Милість серця

Джерело: газета «Дніпровська зоря» 21.12.2012 №50

 

 

У мальовничому куточку нашого району, в селі Волоське, знаходиться дитячий будинок сімейного типу, який був заснований священнослужителем Дніпропетровської єпархії ієреєм Андрієм Пінчуком. У родині отця Андрія зростають щасливі, оточені любов'ю, діти.

Велика дружня сім'я Андрія Пінчука з радістю та нетерпінням, як і щороку, чекала на гостей. Посланцем від Святого Миколая була добра чарівниця Валентина Приймаченко, голова районної ради, член Партії регіонів, яку діти добре знають і поважають за небайдуже ставлення і тепло душі. У невимушеній доброзичливій атмосфері відбулася розмова про дитячі успіхи і невеличкі перемоги, проблеми та невдачі. Валентина Василівна поспілкувалася із кожним юним членом родини, а малеча в знак подяки подарувала гості справжнє маленьке свято. Хлопчики і дівчатка влаштували концерт та продемонстрували свої творчі здібності. Лунав спів, мов чарівні дзвоники, розповідь новорічних віршиків та багато дитячого сміху і щирих посмішок

Уже багато років священнослужитель отець Андрій за покликом небайдужого серця допомагає сиротам і дітям, позбавленим батьківської любові. Тема дітей-сиріт не просто дуже актуальна для нашої країни. На цю тему дуже важко говорити і писати... Чужих дітей немає, є діти, яким доля приготувала важке випробування, і вони потребують допомоги дорослих. Такий життєвий девіз обрала для себе родина Пінчуків. «Ми допомагаємо не лише дітям-сиротам, ми допомагаємо важкохворим дітям, допомагаємо тим сім'ям, які займаються вихованням дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, - гово­рить Андрій Миколайович.

Як голова благодійної організації «Сяйво веселки», отець Андрій робить нові важливі кроки у добрих справах. Організація, яку він очолює, підготу­вала проект Центру підтримки сім'ї, який буде організований на території м. Підгороднє. Цей заклад буде включати три окремих проекти. По-перше, на базі закладу буде створе­ний Будинок матері та дитини, в якому жінки з проблеми в сім'ях, що могли б призвести до відмови від малюків, або такі, які не мають жит­ла, зможуть перебувати від останнь­ого триместру вагітності аж до трир­ічного віку дитини. Молоді матері бу­дуть вчитися доглядати за новона­родженими, проходити соціальну адаптацію.

Другий напрям роботи соціального закладу -автобус Милосердя. Вже стартував благодійний марафон із збору коштів на організацію безкоштовного перевезення дітей із особливими потребами (візочників) по Дніпропет­ровському району та місту Дніпропетровськ. Транспорт курсуватиме 5-6днів на тиждень. Кожен із пільговиків матиме змогу у телефонному режимі забро­нювати день і час своєї поїздки.

І основний напрям роботи Центру буде полягати у створенні невеличкого закладу для реабілітації дітей-інвалідів, дітей з ДЦП. Родинам дітей із особли­вими потребами будуть надавати необхідні послуги: масаж, сухі та водні басейни, голкотерапію, психологічну допомогу. «На жаль наше суспільство не дуже відкрите для таких дітей, -переконаний Андрій Пінчук, - тому ми зробимо все можливе для того, щоб зламати цей складний бар'єр.»

Благодійна організація «Сяйво веселки» звертається до всіх небайдужих чуйних людей, які бажають долучитися до справи відкриття Центру підтримки сім'ї. Кожен із мешканців району може використати шанс зробити посильний внесок у добру справу. Детальну інформацію можна отримати на сайті www.deti.dp.ua.


Залиште свій коментар