Відкрито набір в волонтерську Школу клоунів

img

Новини

Відкрито набір в волонтерську Школу клоунів

19 жовтня в медіа центрі «ДНІПРО ПОСТ» відбулася прес-конференція «Відкрито набір в волонтерську Школу клоунів»

 

У прес-конференції взяли участь:

 

• Керівник програми «Здорова дитина» Добо «Сяйво веселки» Анастасія Савицька;

• Керівник проекту «Школа клоунів» ДОБО «Сяйво веселки» Ян Рогала

 

Анастасія Савицька сказала:

В нашій благодійнійорганізації давно діє проект «Подаруй дитині радість». Проект включає в себе арт-терапію, ігрові заняття, колуни, тобто все те, що дарує хворій дитині радість. Програма діє не тільки для хворих дітей, але і для дитячих будинків сімейного типу, інтернатів. Вперше в Дніпропетровську відкритий набір волонтерів в Школу клоунів. Сформовані за результатами навчання команди лікарняних клоунів будуть дарувати посмішки, радість і веселощі дітям у відділеннях дитячих лікарень, в дитячих будинках та інтернатах Дніпропетровській області.

 

Ян Рогала сказав:

Клоунотерапія - один з методів терапії, який покликаний нести дітям радість для поліпшення психологічного стану дитини через сміх, здивування, захоплення і інші позитивні емоції. Це просто необхідно під час реабілітації маленьких пацієнтів, коли потрібно постійно підтримувати і підвищувати мотивацію дитини на лікування та боротьбу з хворобою.

 

Не секрет, що позитивні емоції продовжують життя і зміцнюють здоров'я, особливо вони корисні тим, хто перебуває на лікуванні. Спеціально проведені дослідження довели, що здоров'я дітей поліпшується пропорційно поліпшенню їхнього настрою. У дитини, що чимось захоплена, крім своєї хвороби, з'являється бажання і сили для боротьби з недугою. І тоді можуть відбутися справжні дива.

 

Лікарняна клоунада це і драматургія, і пантоміма, і естрада, і ілюзіон і навіть психологія. Але головне - лікарняний клоун повинен хотіти служити і допомагати дітям, повинен віддавати себе їм без залишку.

Залиште свій коментар