Пікнік з «Лігою візочників»

img

Особливі люди

Пікнік з «Лігою візочників»

15 серпня мій ранок почався раніше ніж завжди. Я знала, що це буде незвичайний по всім параметрам робочий день на виїзді. Сьогодні волонтери «Сяйва веселки» і громадської організації «Фенікс» спільно з громадською молодіжною організацією інвалідів «Ліга візочників» організували свято для інвалідів-візочників.

О 7:30 ранку великий червоний автобус вже чекав перших пасажирів на Березинці. На жаль, відсутність пандусів у під'їздах та спеціального підйомника в автобусі не дозволяє візочникам подорожувати самостійно, тому без супроводу міцних хлопців-волонтерів не обійтися. Сьогодні з нами був ще й фотограф. Його роботи можна подивитися в галереї. Спасибі тобі, Сергійку!

Опівдні ми дісталися до місця призначення - свіже повітря, ніжне сонце, чистий пляж і мальовничий краєвид - ось так нас зустріла туристична база відпочинку «Новоселиця».

Після урочистої частини, підписання договору про співпрацю між «Сяйвом веселки» і «Лігою візочників», бенкету, слів подяки головному організатору заходу Олегу Ткачову - голові громадської молодіжної організації інвалідів, самий маленький волонтер, семимісячний малюк-волонтер, занудьгував і почав вимагати перейти до неофіційної частини. Взявши малюка в оберемок, ми влаштувалися біля річки. Ми з Олею наївно думали, що вдасться попрацювати над новим проектом, але діти вимагають стовідсотковї уваги. Замість цього ми отримали величезну порцію живого спілкування з сильними духом людьми, які хочуть жити всупереч всім проблемам, які на них звалилися.
Так хочеться частіше бачити їх такими, як сьогодні: усміхненими та щасливими!
Ми вирішили почати з найнеобхіднішого - засобу пересування зі спеціальним підйомником. Ми вже допомагаємо, ви теж можете приєднатися: стати волонтером або зробити посильну пожертву з позначкою «на проект« Особливі люди - особливі потреби!».

 

Спецпроект "Особливі люди - особливі потреби!"
www.pomogaem.com.ua

Залиште свій коментар