Зібрано

Оганян Олеся

Це маленьке сонечко з ніжним ім'ям Олеся народилося 1 січня 2015 року. Дуже хотілося б розповісти далі, як щасливі батьки вирушили з немовлям додому, як воно вчилося посміхатися й упізнавати голоси батьків... Але все було не так.

З народження дитина без перестанку кричала від болю. У пологовому будинку її лікували від дисбактеріозу, але нічого не допомагало. Через 15 діб малу перевели до 3 лікарні, де поставили діагноз непереносимість лактози й лікували вже від нього. Призначали все нові препарати, а результату не було. Біда не приходить одна – в Олесі з'явилися судоми, як за синдрома Веста – 200-300 нападівна день.

Лікарня №3 відразу ж перевела дівчинку долікарні №5, а 5-а (після призначення протисудомних, які не допомогли) виписала її додому з напуттям: «Вирішуйте свої проблеми самі». Батьки звернулися до Обласної дитячої лікарні, й там, нарешті, виявили хірургічну проблему ШКТ – хворобу Гіршпрунга: була відсутня перистальтика в одній із ділянок кишечника.

Дівчинку прооперували, вражену частину кишечника видалили, встановили калостому. Але тут втрутилися судоми: через сильні напади шви на животику розходилися, кишечник опинявся зовні, його доводилося вправляти йзашивати рану знову. З цієї причини за 2 тижні Олеся пережила 4 операції; дитині в цей час було 3 місяці.

Потім були ще 2 операції з проміжком у півроку, й кілька місяців тому стому зняли. Слава богу, зараз проблеми з кишечником майже повністю вирішені.

В Обласній дитячій лікарні подолали судоми за допомогою Депакина й Левіцітама. Крім того Олеся брала участь в американській експериментальнійпрограмі, приймаючи новий протисудомний препарат. Після цього енцефалограма не зафіксувала взагалі жодних нападів. Синдром Веста відступив, але ДЦП залишився.

Ще рік після припинення судом малій не рекомендували ЛФК та ​​масажі. Коли цей термін минув, мама почала шукати можливості реабілітації. Дівчинку взяли в реабцентр денного перебування в Новомосковську, й уже за 2 тижні з'явилися значні результати: розслабилися м'язи, дитина сама рветься робити вправи, які роблять у центрі. Мінімум 3 години на день забирає така фізкультура. Після занять стали працювати навіть очні м'язи: око, який раніше косило, тепер рівно дивиться.

На жаль, Олеся поки не сидить, не стоїть, не тримає голову. Зате вона впізнає батьків, проявляє емоції, бере іграшки. Улюблені – музичні. А ще мала дуже любить, коли з нею розмовляють.

Курс у Міжнародній клініці відновного лікування має стати першою серйозною реабілітацією Олесі. Клініка готова прийняти дитину, але, на жаль, батьки не можуть собі дозволити оплату. Давайте допоможемо Олесеві впоратися з ДЦП так само, як вона поборола інші діагнози!

ПІБ: Оганян Олеся Кареновна

Дата народження:01.01.2015

Діагноз: ДЦП, комбінований тетрапарез, симптоматична епілепсія


Дата Благотворитель Сумма, грн
01.02.2018 Александр 632,12
31.01.2018 НВФ СВК ПП 250,00
31.01.2018 Куценко Павло Юрійович 46,00
30.01.2018 Інгосстрах СК, ПРАТ 9 552,00
28.01.2018 Патріот України 243,12
18.01.2018 Куценко Павло Юрійович 47,00
Оганян Олеся
Оганян Олеся 
Оганян Олеся