Зібрано

Шевченко Софія

«Наша дорогоцінна дівчинка народилася в день, коли весь світ радів світлому Різдву Христовому, 25 грудня 2012 року. Ми назвали її Сонечкою, тому що вона була, як маленьке сонечко», - так починає мама свою розповідь про крихітку, для якої відкрито наш новий збір.

Соня народилася з пороком розвитку Арнольда-Кіарі й потребувала термінової операції на мозку. На четвертий день вона перенесла складну шестигодинну операцію; дефект було усунено, а в голівку поставили дренажну трубку.

Післяопераційне відновлення було складним – дівчинку підключили до апарату ШВЛ. Через два тижні дитину перевели з реанімації до відділення нейрохірургії ОДКЛ, де їй зробили ще дві операції: поставили шунт і підшили невральну трубку.

1 лютого мама, нарешті, забрала Соню додому. Але незабаром знову довелося звернутися до лікарів: підтікав післяопераційний шов. Його зашили, але запізно: почалося серйозне запалення ліквору головного мозку. Щоби вирішити цю проблему, довелося видаляти шунт, потім знову встановлювати – дівчинка перенесла ще кілька операцій, після яких кілька днів страждала від судом. На щастя, їх вдалося подолати.

У 2013 році Соня пройшла 3 курси реабілітації в Дитячій лікарні №5. Мала стала піднімати голову, агукати, грати з іграшками, хоча після всього пережитого сильно відставала від однолітків.

А в вересні 2014 мама звернулася до лікарні зі скаргою на високу температуру в дочки. Діагноз був несподіваним і тривожним: міхурово-сечовідний рефлюкс 3 ступеня. У лікарні довелося провести місяць, але, на жаль, цистоскопія, проведена під наркозом,не була інформативною. У київському НДІ урології Сонечці теж допомогти не змогли. З вересня 2014 року малятко живе з силіконовим катетером Фоллея, потребує антибактеріальної терапії й постійнії заміни катетера через півтора-два місяці. Щодня потрібні одноразові шприци й розчини для промивання катетера.

У січні 2016 дівчинка перенесла чергове хірургічне втручання по заміні шунта.

Зараз мама одна виховує двох дітей і не може працювати, тому що Соня потребує постійного догляду. Щомісяця на лікування йде більше 1000 грн. За 4 роки фінансові можливості родини, рідних і друзів повністю виснажилися. Давайте забезпечимо Сонечку препаратами та витратними матеріалами!

ПІБ: Шевченко Софія Ігорівна
Дата народження: 25.12.2012
Діагноз: ВПР ЦНС, мальформация Арнольда-Кіарі 2-3 типу, дисфункція тазових органів, міхурово-сечовідний рефлюкс 3 ступеня.

Дата Благотворитель Сумма, грн
29.12.2016 5 835,00
28.12.2016 Владислав 291,75

Шевченко София

 

Шевченко София

 

Шевченко София

 

Шевченко София

 

Шевченко София