Тренінг «Основи фандрейзингу» для громадських активістів села Волоське

img

Архів анонсів

Тренінг «Основи фандрейзингу» для громадських активістів села Волоське

Благодійний Фонд «Помагаєм» в рамках реалізації проекту «Посилення експертного потенціалу громадських активістів Дніпропетровська та області», в рамках грантового проекту «Київський Діалог» ОДМГО «Культура Медіальна» запрошує громадських активістів на тренінг«Основи фандрейзингу».

 

Що ж таке фандрейзинг?Слово походить від англійськогоfundraising— залучення ресурсів, коштів. У сучасній українській мові існує два варіанти написання й вимови цього слова — «фандрейзинг» і «фандрайзинг». Ми скористаємося першим варіантом, оскільки він відповідає правильній вимові англійського словаraise— залучати, збирати.

Якщоблагодійність— це добровільна та безкорисна допомога тим, хто її потребує, тофандрейзингслід розглядати як дію, спрямовану на залучення цієї допомоги для тих, хто її потребує. У цьому, власне, й полягає зв’язок між благодійністю й фандрейзингом у контексті суспільних відносин.

Принципи благодійності (добровільність і безкорисність) можна застосувати й до фандрейзингу. Принцип добровільності полягає в тому, що суспільно значима діяльність здійснюється за власним бажанням, а не за чиїмось наказом. Принцип безкорисності передбачає залучення ресурсів не для власного збагачення, а для вирішення громадських проблем. Важливо зазначити, що мова йде не лише про залучення, а й про об’єднання ресурсів кількох сторін.

Організація, яка займається фандрейзингом, залучає зовнішні ресурси від донорів, спонсорів тощо. Вона вкладає й свої внутрішні ресурси. Такий процес називається мобілізацією внутрішніх благодійних ресурсів (тобто власних).

Громадські активісти, які візьмуть участь у тренінгу, дізнаються про шляхи реалізації своїх можливості завдяки отриманим знанням по фандрейзингу.

Тренінг відбудеться за адресою: с. Волоське, вул. Поштова, 4а.

Дата проведення: 23 червня 2016 року.

Початок реєстрації: з 9.30.

Початок тренінгу: 10.00.

Тривалість:6 годин.

Тренер:Андрій Пінчук.

Учасники:громадські активісти.

Взяти участь у тренінгу можливо, зареєструвавшись за телефоном: 067632 69 94, керівник проекту Оксана Володимирівна Чупіта,programs@pomogaem.com.ua.


Залиште свій коментар