Напівмарафон INTERPIPE DNIPRO Half Marathon: змагання, доступні для всіх

img

Новини / Прес-релізи

Напівмарафон INTERPIPE DNIPRO Half Marathon: змагання, доступні для всіх

22 травня 2016 в Дніпропетровську відбувся довгоочікуваний напівмарафон ІНТЕРПАЙП Дніпро напівмарафон 2016. Старти показали, що марафон - найдоступніший і масовий спортивний захід, в якому кожен бажаючий може спробувати свої сили і показати свої спортивні досягнення.
У забігах брали участь і професійні спортсмени, і любителі бігу, і ті, кого родственики або друзі умовили вийти на старт.
У напівмарафоні ІНТЕРПАЙП ДНІПРО напівмарафон також взяли участь люди з інвалідністю - представники організацій:

• Дніпропетровський регіональний центр фізичної культури і спорту «Інваспорт»
• Парафанклуб «Дніпро»
• Громадська організація «Різні і рівні»
• Дніпровське представництво Всеукраїнської організації «Європейська асоціація з прав інвалідів»
• Дніпропетровське обласне об'єднання інвалідів «Творчість»
• Громадська організація «Дніпропетровська молодіжна ліга колясочників».

Тут ніхто не дивиться на діагноз, головне - це бажання брати участь і воля до перемоги. Спортсмени на візках, з вадами зору та слуху - разом з іншими учасниками долають дистанцію 2 км. У програмі ІНТЕРПАЙП Дніпро напівмарафон - це найкоротша дистанція для дорослих, але головне - це участь.
 

Полумарафон INTERPIPE DNIPRO Half Marathon: соревнования, доступные для всех  Полумарафон INTERPIPE DNIPRO Half Marathon: соревнования, доступные для всех  Полумарафон INTERPIPE DNIPRO Half Marathon: соревнования, доступные для всех 
Полумарафон INTERPIPE DNIPRO Half Marathon: соревнования, доступные для всех  Полумарафон INTERPIPE DNIPRO Half Marathon: соревнования, доступные для всех  Полумарафон INTERPIPE DNIPRO Half Marathon: соревнования, доступные для всех 

Докладний ФОТОЗВІТ

Для спортсменів з інвалідністю - це цікаве спортивна подія. В Європейських країнах спортсмени на візках беруть участь у марафонах і напівмарафон на дуже високому рівні. Наприклад, знаменитий Лондонський марафон проводиться з 1981 року, а з 1983 року вже проводяться заїзди серед візочників. Там є змагання для дорослих і дітей з обмеженими можливостями.
 «Я чекала Марафон, рада, що не пропустила його. Взяти участь було складно, але можливо! І я хотіла б зробити це ще раз. Складнощі з участю швидше пов'язані з побутовими питаннями. Звичайно, у мене багато претензій до бордюрів, до транспорту. Я не можу спокійно проїхати, вийти погуляти, потрібно просити допомоги завжди. Сподіваюся, міська влада помітить нас і щось буде зроблено », - коментує свою участь Софія Грубова, представник Дніпропетровського регіонального центру фізичної культури і спорту« Інваспорт ».
Парафанклуб «Дніпро» з лав уболівальників сьогодні перейшов до лав спортсменів.
«Ми завжди вболівали за нашу улюблену футбольну команду «Дніпро», а сьогодні ми самі змагаємося, а наші близькі за нас вболівають. Це чудовий спортивне свято, значуща подія для міста і прекрасна можливість для нас стати частиною цієї події», - Олександр Усков, лідер парафанклубу «Дніпро».
«Для нас це можливість відчути себе частиною міста, показати, що ми є, ми активні, ми так само вміємо радіти життю і перемагати», - говорить Наталія Злигостєва, глава громадської організації "Різні і рівні», керівник Дніпровського представництва ВГО "Європейська асоціація з прав інвалідів ".
«Ми дякуємо за підтримку організаторів напівмарафону, Компанію ІНТЕРПАЙП, Фонд прав людини, ПОСОЛЬСТВО Німеччина Федеративної Республіки, Благодійний фонд «Помагаємо», Парафанклуб «Дніпро» і всіх-всіх-всіх, завдяки кому наша участь стало можливим!»
Це перше в нашому місті бігове захід такого роду. Є всі підстави вважати, що наступний марафон збере ще більше учасників і глядачів, у всякому разі, ми постараємося зробити для цього все від нас залежне.

Залиште свій коментар