Сміхотерапія нарозхват

img

Доктор Клоун

Сміхотерапія нарозхват

Смехотерапевти - ще більший дефіцит, ніж алергологи. Лікарняних клоунів чекають не тільки в лікарнях. У суботу, 14 березня наш десант в широких штанях висадився в Дніпродзержинську. У загоні було шестеро: позивні Ляля, Пеппі, Рубік, Лампочка і Макарушка на чолі з командиром Ліхтариком - і вирушили вони в дитячий реабілітаційний центр. Це в останні роки сміх взяли на озброєння у боротьбі з хворобами, а там, де утримуються діти без батьків, він потрібен, щоб здолати тугу і печаль.

У реабілітаційному центрі живуть діти від 3 до 18 років, вилучені з неблагополучних сімей або прийняті з вулиці, чекаючи повороту у своїй долі. Чиїсь батьки підтвердять на суді своє право бути батьками, а хтось перейде в клас соціальних сиріт і чекатиме сімейного влаштування. І тим, і тим тут досить самотньо. Якщо старші хоча б ходять до школи, спілкуючись з однолітками, то малюки день і ніч проводять у центрі з одними і тими ж педагогами.

З 28 дітей на виставу прийшли 25. Море захоплення і вдячності - ціна за відрепетирувані сценки. Після вистави діти кинулися знайомитися. Як же потребують вони спілкування і ласкавих слів, щоб погладили по голові і потримали на ручках. Як просили вони повернутися ще! 

 


Смехотерапия нарасхват

Смехотерапия нарасхват  Смехотерапия нарасхват 
Смехотерапия нарасхват  Смехотерапия нарасхват  Смехотерапия нарасхват 


Хоча основне завдання наших клоунів - реабілітація маленьких пацієнтів лікарень, але серця лицедіїв здригнулися, і вони пообіцяли через кілька днів знову приїхати в гості. Це не так вже просто здійснити: адже тільки для Яна лікарняна клоунада - основне заняття, решта - волонтери, і кожні «гастролі» для них - це час, відірваний від роботи, сім'ї, відпочинку. У зв'язку з цим хочеться нагадати, що наша різнокольорова армія чекає нових добровольців. Чим більше учнів прийде в нашу Школу клоунів, тим більше сиріт та важкохворих дітей дізнаються, що життя вміє не тільки заганяти в кут, але і посміхатися. Восени Школа набирає нову групу!

Крім того, оголошено збір. Нашому веселому спецназу потрібні костюми і реквізит. Озброєння - акторська майстерність - в наявності, а от з постачанням вся надія на вас. Давайте знарядимо нашу веселу команду!

Залиште свій коментар