Доктор клоун?!

img

Доктор Клоун

Доктор клоун?!

Що уявляє кожен з нас при словах "дитяча лікарня"? Чисті, тихі коридори, строгі, серйозні обличчя лікарів, болючі процедури, плач в палатах, незрозумілі і складні у вимові діагнози, запах ліків і перелякані обличчя дітей, які дивляться на вас насторожено і недовірливо. Що відчуває кожен з нас при цих словах? Страх, біль, відчай, жалість... Хіба є в цій "картині" місце для клоуна, веселощів, інтересу, сміху? Коли тобі погано, ти йдеш до лікарні і вже морально готуєшся до всіх "атрибутів" обстеження і лікування. І ніяк не чекаєш побачити в коридорі... клоуна.

 

 

 

Що він тут робить? непорядок! Хіба мамам, що сходять з розуму від хвилювання за своїх дітей зараз до веселощів? Хіба переляканим втомленим хворим дітям потрібен клоун? Що за порушення лікарняного режиму? Однак... спробуйте піти за ним, за цим квітчастим порушником по палатах. Поспостерігайте, і Ви побачите... диво! Так-так, саме справжнісіньке диво! Ви побачите, як на обличчях дітей з'являються спочатку слабкі, потім все більш сміливі, відкриті посмішки. Як розслабляється малюк і от, йому вже краще і біль відступає... А замість неї приходить апетит і блиск в очах! І ось з палати доноситься дитяче «хі-хі»! Чуєте? Як дзвін різдвяних дзвіночків, мелодійний дитячий сміх! Біль, страх, відчай відступають і ніби сонце з-за хмар з'являється надія. І все навколо вже не здається таким безнадійно сірим. Малюк і мама готові до нової боротьби з хворобою! А доктор клоун іде в наступну палату до нових пацієнтів, щоб і їм подарувати чарівні хвилинки, що дають сили і надію.

Виявляється, настрій - це дуже важливо! Всі ми знаємо на власному досвіді, коли людина морально налаштована на перемогу - вона перемагає, а коли боїться, сумнівається, то навіть проста справа може провалити. Тоді виходить, поява клоуна в лікарні – це не так вже й абсурдно? Адже він налаштовує дітей на перемогу над хворобою, дає малюкам тимчасовий перепочинок від негативу і дарує їм віру в себе, у свої сили. Мають рацію ті, хто кажуть: "Правильний настрій - вже півсправи!" І як здорово, що тепер в сильній команді лікарів, які борються за життя наших дітей, з'явився ще один лікар - Доктор Клоун!

 

 


Клоун Жужа ( Анастасія ПЛЕХАНОВА )

 

 

P.S. Якщо у вас є вільний час і бажання дарувати дітям радість, запрошуємо пройти підготовку в Школі клоунів, і приєднатися до команди фахівців «гарного настрою». Набір у нову групу, яка стартує в кінці грудня, відкритий. Заняття проходитимуть по вівторках о 18.00 за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Челюскіна, 8 , 2 поверх , "тренінгова студія".

 

З питань звертайтесь

Ян Томаш Рогала

+38 095 83 99 125

www.pomogaem.com.ua

Залиште свій коментар