Бойове хрещення Макарушки

img

Доктор Клоун

Бойове хрещення Макарушки

 

18 липня 2013 клоун Макарушка отримав перше «бойове» хрещення. Нарешті Ліхтарик взяв мене з собою до лікарні. Чесно кажучи, я дуже смутно уявляла, як я буду поводитися в лікарні. Звичайно, ми провели безліч занять у Школі клоунів: ми багато розігрували сценок, вчилися говорити різними голосами, навчалися строїти міни, вчилися бути дурниками та смішними. Тільки там ми були всі здорові, а тут - лікарня і хворі дітки. У мене самої двоє дітей і, слава Богу, з лікарнями у нас дуже «шапочное» знайомство. Варто їм поскаржитися на біль або температуру - я сама занедужую. Загалом, я налаштувалася стояти під стінкою і намагатися посміхатися. Хоча б не заплакати...

Ми з Ліхтариком пішли у відділення планової хірургії: дітки тільки після операцій або готуються до них. Я не знаю, куди поділися мої сльози і страх, коли ми увійшли в першу палату і побачили радість в дитячих очах. Знаєте, як ніби Ліхтарик включив маленькі ліхтарики, і від них стало дуже-дуже тепло і радісно. А далі: ми робили принцесам квіти, лицарям - мечі. Перевіряли всіх на знання математики і вчили розрізняти кольори (звичайно, ніхто не вмів ні рахувати, ні відрізнити синій колір від зеленого). Ми шукали чарівників і проробляли купу чарівних трюків, і в кожній палаті ми давали дітлахам завдання - якщо раптом мама не посміхається - відразу ж викликати нас поштовими голубами або, на крайній випадок, по комп'ютеру.

Коли ми йшли, нас в коридорі проводжали усміснені діти і мами, обличчя яких посвітлішали.

Доктор Клоун - це дуже-дуже потрібна й ефективна допомога. І цілющий ефект може, в першу чергу, випробувати на собі сам клоун. Я підпишуся під цими словами двома руками. Мені вчора вирвали зуб, і, звичайно, була така думка - поїхати додому і жаліти себе. Але вирішила поїхати в Школу клоунів. Коли ввечері мій чоловік зустрічав мене зі школи - у нього в очах було нерозуміння: замість «вмираючого лебедя» він зустрів фонтануючу емоціями мене. У відповідь на його запитання «Як ти, бідна?» подивилася нерозуміючим поглядом. Зуб не те, що не болів, я взагалі про це забула!

Запрошуємо всіх небайдужих восени в Школу клоунів. Та й просто заходьте в гості. А якщо Ви можете допомогти нам фінансово, то будемо Вам дуже вдячні. Перерахувати кошти ви можете на наші розрахункові рахунки з позначкою «Здорова дитина». Якщо у Вас є Visa або MasterCard, то це можна зробити, не покидаючи наш сайт, в розділі ПОЖЕРТВУВАТИ.

 


Клоун Макарушка

(Від імені Ліхтарика і нашої дружної клоунській команди)

 


З усіх питань звертайтеся

координатор програми «Здорова дитина»

Бут Карина

+38 098-400-37-84, (056) 732-48-07

but@deti.dp.ua

www.pomogaem.com.ua

Залиште свій коментар