Відсвяткували день народження сім'ї

img

Новини

Відсвяткували день народження сім'ї

28 березня в Дніпропетровську було урочисто відкрито ще один дитячий будинок сімейного типу на базі родини Дерев'янко в Індустріальному районі м. Дніпропетровськ. На відкритті дитячого будинку були присутні Міністр соціальної політики України Наталія Королевська, уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, губернатор Дніпропетровської області Дмитро Колєсніков, директор фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолій Заболотний, керівники обласної та міської влади, голова правління нашої організації о. Андрій Пінчук.

Для «Сяйва веселки» це - особливий день. Сім'я Дерев'янко зростала і міцніла на наших очах, беручи участь у багатьох наших заходах як самі надійні й завзяті волонтери. На групах взаімопопідтримки прийомних батьків вони чули розповіді бувалих прийомних батьків про свої сім'ї. І колись саме у нас в офісі вперше відбулася розмова з Василем та Оленою про створення дитячого будинку сімейного типу. Ця пара - чудові і світлі люди і ми про них писали вже не один раз.

З метою придбання житла для сім'ї Дерев'янко та подальшого створення дитячого будинку сімейного типу нами було отримано грант від Фонду Ріната Ахметова «Розвиток Укрїни» у розмірі 1,25 млн. гривень. Будинок був куплений добротний і великий, практично повністю укомплектований меблями. Нині будинок перебуває на балансі нашої організації, але через 5 років, за умови успішного функціонування сімейного будинку, він буде подарований родині Дерев'янко.

Ну, а на сьогоднішній день в сім'ї Дерев'янко виховується семеро дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Подружжя Олена та Василь є гордістю Дніпропетровщини і яскравим прикладом для наслідування. Вони мають біологічного сина, який навчається на 4 курсі Дніпропетровського державного інституту фізичної культури і спорту. Незважаючи на це, вони вирішили взяти під свою опіку дитину з дитячого будинку. Олена Дерев'янко зізнається, що рішення було складним, але вона, педагог за освітою, не могла оминути проблеми знедолених дітей. Тим більше що їй постійно потрапляли на очі рекламні плакати та рекламні ролики по телебаченню про можливість подарувати дітям повноцінну сім'ю. Розцінивши це як знак долі, родина Дерев'янко звернулася до державних органів опіки з бажанням усиновити дитину.

З появою в їх родині прийомного сина Святослава батьки були дуже щасливі і почали постійно спілкуватися зі своїми колегами - прийомними батьками. Так, поступово подружжя Дерев'янко вирішили, що готові допомогти ще одній дитині знайти сім'ю. Ось так в 2012 році в їх сім'ю прийшов ще один хлопчик - Серьожа. Однак бажання дарувати любов і сімейне щастя дітям спонукало подружжя до того, щоб стати прийомною сім'єю ще для декількох дітей. Дітьми, яким пощастило потрапити в люблячу сім'ю Дерев'янко, стали три сестри і двоє братів Хорт.

На відкритті сімейного будинку гості подарували родині Дерев'янко цінні подарунки та іграшки для дітей.

«За два роки ми показали в Дніпропетровській області, як можна стати лідером з розвитку сімейних форм виховання. За цей час ми підтримали більше 20 сімей, допомогли їм придбати житло або розширити його. Крім матеріальної підтримки, ми навчаємо консультантів, психологів, які надають допомогу цим сім'ям. Також до вересня Фонд розробить дорожню карту щодо подальшого розвитку сімейних форм виховання», - додав Анатолій Заболотний в інтерв'ю місцевим ЗМІ.

Ну а ми, дорогі друзі, будемо йти далі.

Сімейний будинок відкрито, справа - за Дитячим містечком.

 

керівник проекту «Затишок»

Кулик Оксана

+380 56 788 21 93

kulyk@deti.dp.ua

www.pomogaem.com.ua

Залиште свій коментар