Чеським школярам платять по 50 крон за кожну прочитану книгу

img

Розумна благодійність

Чеським школярам платять по 50 крон за кожну прочитану книгу

Джерело: Новини літератури

 

Діти читають книги, добірку яких зробили відомі чеські артисти. Також, чеські школярі вибирають книги для читання й самостійно, обговорюючи список запропонованої літератури усім класом. Вчителі тільки підтримують дане починання - адже школярі читають самі, без жодного примусу.

До того ж у них з'явився стимул. За кожний твір школярам платять по 50 крон за кожну прочитану книгу, після чого діти проходять тест на сайті проекту «Читання допомагає». І якщо всі відповіді правильні, комп'ютер переводить на ім'я школяра чесно зароблені крони.

Правда гроші ці - віртуальні. Однак, діти вже «начитали» більш ніж на 11 мільйонів крон (близько 17 млн рублів). Витратити ці гроші дітвора може тільки на благодійність, за допомогою електронного переказу коштів.

Так, завдяки даній акції, діти можуть допомагати знедоленим ближнім, перераховуючи на їх рахунок гроші для лікування або купівлі житла. «Начитані» школярами гроші перераховують офтальмологічним клінікам і навіть Центру навчання собак-поводирів для сліпих.

Приводом для цієї меценатської акції стало вивчення шкільної статистики в Чехії, яка показала, що більшість дітей в країні відмінно знають математику, але при цьому займають одне з останніх місць в Європі по читанню книжок.

На сайті вже зареєстровано 90 тисяч чеських хлопців. Причому, кожен, з тих, хто переклав свої чесно «начитані» гроші на благодійність, отримують відповідні листи від тих адресатів, кому вони посилали свої електронні крони. Кожна дитина, що відправила свої «начитані» гроші на благодійність, отримує по електронній пошті лист, в якому працівники сайту «Читання допомагає» подякують їй, відправлять юному благодійнику лист з фотографією наприклад пса-поводиря, що дістався сліпому однолітку. Таким чином діти бачать, що їх читання дійсно допомагає не тільки особистого духовного розвитку, але і приносить цілком матеріальну допомогу нужденним - зазначає автор проекту Мартін Роман.

Залиште свій коментар